Studiu: Bauturile racoritoare cu E-uri. Vezi care este cel mai nociv suc

Studiu: Bauturile racoritoare cu E-uri. Vezi care este cel mai nociv suc

Adria Flori de Soc este bautura racoritoare care conduce intr-un top al celor mai nocive sucuri de la noi din tara, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPSR). Sucul numara nu mai putin de 11 E-uri, printre care coloranti si conservanti.

Pe locul secund sunt, la egalitate in ceea ce priveste numarul de E-uri, stau bautura racoritoare Carrefour suc de portocale si Frutti Fresh Grapefruit. Ambele contin cate opt E-uri.

Locul trei este impartit de nume precum Cico portocale, Frutti Fresh Pere si Frutti Fresh Tutti Frutti, cu cate sapte E-uri. Urmeaza Mirinda, Pepsi Max, Coca Cola Zero, Coca Cola Light si Schweeps Mandarin, fiecare numarand cate sase E-uri.

Pe locul cinci se situeata Mountain Dew, Schweeps Bitter Lemon si Adria Cola, cu cate cinci E-uri fiecare. Pepsi Twist Lemon si Fanta Portocale contin cate patru E-uri.

Ceva mai putini conservanti si coloranti gasim in bauturi racoritoare precum Nestea Ceai Verde, Sprite, Fanta Fructe neimblanzite, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Lipton Icea Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica si 7 up.

Acelasi studiu al ANPCPPSR arata ca sucurile cele mai putin nocive sunt Nestea Peach, Fanta Madness, Coca Cola, Schweeps Kinley Tonic, Pepsi si Action Cola.

Prima in clasament este Bio Cola, bautura racoritoare care, potrivit documentului amintit, nu contine nici un E, respectiv nici un colorant si nici un conservant.

In ceea ce priveste continutul de zaharuri al sucurilor, cele mai dulci sunt Fanta Madness, Mountain Dew si Schweeps Bitter Lemon, care au 13,50g/100ml, 13,10g/100ml si, respectiv, 12.60g/100ml.

Bauturile racoritoare care nu contin zahar sunt Pepsi Max, Coca Cola Zero, Coca Cola Light si Bio Cola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *