Studiu UNEP: Bio, salvarea Africii

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

Agricultura bio ofera Africii sansa de a sparge ciclul de saracie si de subnutritie in care este blocata de decenii, arata un nou studiu UNEP (Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite).
criza alimentelor in africa
Cercetarea UNEP sugereaza ca numai fermele de dimensiuni mici, in care se lucreaza dupa regulile agriculturii eco, pot asigura hrana necesara fara a provoca daune de mediu si sociale.

O analiza a 114 proiecte desfasurate in 24 de tari africane a aratat ca productiile agricole aproape s-au dublat in cazul fermelor bio. „Agricultura ecologica conduce deseori la opinii polarizate”, a declarat Achim Steiner, coordonatorul UNEP, citat de publicatia electronica Organic Inform. „Cu unii care o vad ca pe o salvare si altii ca pe o piata de nisa sau ca pe una de lux, agricultura eco ar putea avea o contributie importanta la combaterea saraciei si a insecuritatii alimentare”, a adaugat el.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *