Array

SUA: bioetanol din celuloza

Universitatea din Florida si compania Florida Crystals construiesc o fabrica de 50 de milioane $ in care se va produce etanol scos din celuloza.

Atunci cand este vorba de biocombustibili si de propulsii alternative, americanii sunt primii care ies in fata, tehnologiile paralele fiind mult dezvoltate peste ocean in comparatie cu ceea ce gasim astazi in Europa. Ei bine, SUA mai face un pas inspre dezvoltarea unei tehnologii noi de creare a biocombustibililor. Compania Florida Crystals, specializata in productia zaharului, a fost aleasa de Universitatea din Florida pentru dezvoltarea unui proiect experimental prin care se va incercarea crearii etanolului din celuloza.

In acest sens a fost aleasa fabrica din Okeelanta, in care vor fi investite 20 de milioane de dolari. Scopul unitatii experimentale de productie si demonstratie este de a crea circa 4-8 milioane de litri de etanol anual printr-o tehnologie dezvoltata de profesorii Universitatii din Florida. Aceasta arata ca biocombustibilul poate fi scos din celuloza de trestie de zahar si din alte elemente de biomasa.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente