General Motors testeaza un motor mai economic

General Motors (GM) testeaza un nou motor, care ar reduce cu pana la 15% consumul de combustibil. Noua tehnologie ar economisi combustibil prin utilizarea comprimarii aerului si carburantului, in locul aprinderii cu scanteie, pentru a produce caldura necesara pornirii.

Compania testeaza noul motor pe doua tipuri de masini, Saturn Aura si Opel Vectra. GM a anuntat ca va perfectiona tehnologia inainte de a fi utilizata comercial. “Am realizat un progres mare, desi costurile au fost foarte mari. Mai sunt necesare si alte investitii pentru cercetare si testare pentru a perfectiona tehnologia”, a declarat profesorul doctor Uwe Grebe, directorul executiv al diviziei GM pentru motoare si sisteme de transmisie. Procesul determina aprinderea intr-un cilindru a unui amestec de combustibil si aer, imbinand trasaturile motorului diesel si ale celui cu ardere interna traditional.

Reprezentantii GM au adaugat ca vor incepe, in primavara anului viitor, testarea in conditii de trafic a masinii hibrid Chevrolet Volt, care poate fi incarcata de la reteaua electrica si intentioneaza sa produca vehiculul pana la sfarsitul anului 2010.

Spre deosebire de modelele anterioare, care utilizeaza in paralel un motor electric alimentat de baterie si unul cu combustie interna, masinile care pot fi incarcate de la reteaua electrica sunt destinate in principal efectuarii de curse scurte, exclusiv cu un motor electric, alimentat de la o baterie care poate fi incarcata la priza.

Sursa: Antena3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente