SUA vor sa puna taxe suplimentare la panourile solare din China

SUA vor sa puna taxe suplimentare la panourile solare din China

Departamentul de comert din Statele Unite vrea sa aplice taxe panourilor solare importate din China.Masura a fost instituita dupa ce s-a descoperit ca producatorii din China primesc subventii de la stat pentru ca produsele lor sa fie mai ieftine decat cele ale concurentei, precizeaza LA Times.

Vrei casa ta cu vedere la padure? Fa acum primul pas: cumpara terenul! Loturi de vanzare in Greenfield.

Pentru inceput, importurile de panouri solare din China vor fi impozitate intre 2,9 si 4,73%.
Aceasta taxa are ca scop stimularea economiei americane, crearea de noi locuri de munca si sustinerea sectorului de energie regenerabila.
Este posibil ca aceste taxe sa se majoreze suplimentar in luna mai cand investigatiile vor determina daca producatorii chinezi practica preturi de dumping.
Producatorii de panouri solare din Statele Unite cred ca practicile fabricantilor chinezi au dus la intrarea in faliment a unora dintre companiile din industria solara, printre care si Solyndra.
Expertii sunt de parere ca valoare mica a taxelor pe importul de panouri solare nu va imbunatati semnificativ evolutia pietei.
China are o cota de piata de 50% pe segmentul celulelor fotovoltaice din Statele Unite si au insumat vanzari de 3 miliarde dolari in 2011. fata de 640 de milioane in 2009.
Noile impozite vor fi aplicate panourilor produse in China, precum si celor asamblate in alte tari dar cu celule fotovoltaice aduse din aceasta tara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente