B?t?lia pentru cote de pia??, miza scandalului alimentelor „toxice“
Bătălia pentru cote de piaţă, miza scandalului alimentelor „toxice“
Subventii pentru agricultorii eco si pentru producatorii de lapte din zone defavorizate

In cursul acestei saptamani, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), va acorda doua forme de sprijin, adresate crescatorilor de vaci din zonele defavorizate si fermierilor eco.

Masurile de sprijin vizeaza producatorii de lapte care detin minimum doua vaci de lapte si se afla in zone defavorizate si agricultorii care desfasoara activitati agricole in regim ecologic. De ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura vor beneficia peste 7.000 de agricultori, de doua ori mai multi decat anul trecut.

Suma totala ce urmeaza a se plati beneficiarilor pentru ajutorul specific acordat producatorilor de lapte din zonele defavorizate este de 21,12 milioane euro pentru un efectiv de aproximativ 257.000 capete vaci de lapte eligibile, respectiv 74.911 beneficiari. Cuantumul determinat este de 86,37 euro/cap de vaca.

Suma totala ce urmeaza a se plati beneficiarilor pentru ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica este de 3,09 milioane euro.

Aceasta suma este impartita intre exploatatiile din domeniul vegetal (2,89 milioane euro pentru un numar de 6.715 exploatatii) si cele din domeniul cresterii animalelor (0,21 milioane euro pentru un numar de 343 exploatatii).

In conformitate cu HG nr. 759/2010, cuantumul platii anuale suplimentare pe exploatatie se calculeaza de APIA dupa finalizarea verificarilor.

Calculul se realizeaza prin raportarea plafoanelor alocate la numarul de beneficiari eligibili, pentru fiecare dimensiune a exploatatiei din productia vegetala si animaliera, in limita platii anuale suplimentare maxime/exploatatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here