Subventii pentru agricultura ecologica

Producatorii din agricultura ecologica vor primi subventii de la stat, a decis Guvernul. Hotararea aprobata miercuri de Executiv prevede sustinerea de la buget a 50% din contravaloarea taxei de inspectie si certificare platita de producator, cu precizarea ca sprijinul maxim acordat este de 900 lei.
agricultura
De asemenea, au fost aprobate subventii pentru perioada de conversie: 425 lei/ hectar pentru culturile vegetale, pasuni si fanete permanente si 700 lei/ hectar pentru vita de vie si livezi. Sprijinul se acorda pe o suprafata de maximum 20 hectare pentru fiecare producator.

Vor primi sprijin si apicultorii eco: 75 lei/ familia de albine, ceritificata in sistemul eco, pana la maximum 50 familii de albine, pentru fiecare producator. “Suma totala a sprijinului financiar acordat nu poate depasi valoarea de 7.500 de euro pe exploatatie”, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

CAND VIN BANII
Sprijinul financiar va fi achitat incepand cu 1 ianuarie 2009, intr-o singura transa, iar solicitantii nu pot renunta la calitatea de beneficiari pe perioada derularii schemei de sprijin financiar. Cererile de subventionare trebuie adresate Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene si a Municipiului Bucuresti.

CONDITII
Pentru a beneficia de subventii, agricultorii trebuie sa aiba in folosinta suprafete agricole de cel putin 0,25 ha, sa fie inregistrati la Ministerul Agriculturii ca producatori ecologici, sa aiba contract cu un organism de inspectie si certificare agreat si sa nu fie datornici la bugetul de stat sau la bugetul administratiei publice locale.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente