Sucevenii s-au plans de poluare si depozitarea haotica a deseurilor

Sucevenii s-au plans de poluare si depozitarea haotica a deseurilor

Agentia pentru Protectia Mediului Suceava a primit, pe toata durata anului trecut, 42 de petitii, declara directorul executiv Vasile Osean.

„Deoarece institutia noastra nu are atributii de control in teritoriu si de sanctionare a eventualelor nereguli pe linie de protectie a mediului, 28 dintre petitii au fost redirectionate catre alte institutii abilitate in acest sens”, arata Osean, mentionand ca 14 dintre sesizari au fost rezolvate de lucratorii APM, iar una nu a fost clasata, deoarece era anonima.

Conform lui Osean, petitiile se refereau la depozitarea necorespunzatoare a deseurilor, poluarea aerului, apei, solului, la cea fonica, precum si la aspecte legate de reglementarea unor activitati. Majoritatea sesizarilor au fost redirectionate catre Comisariatul Judetean Suceava al Garzii Nationale de Mediu, iar restul spre Directia de Sanatate Publica si Sistemul de Gospodarire a Apelor. „Toate petitiile au fost redirectionate sau solutionate in termenul legal, stabilit de legislatia in vigoare. Petitionarii ale caror petitii au fost redirectionate au fost instiintati cu privire la institutia careia i-a fost redirectionata petitia. Mentionam ca in anul 2011 nu au fost reclamatii administrative si nici plangeri in instanta privind modul de solutionare a petitiilor si a rezolvarii solicitarilor de informatii publice si de mediu”, a precizat Vasile Osean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *