Dieta cu suc de morcovi, mere, lamaie, struguri, morcovi, ridiche neagra sau sfecla rosie ajuta organismul sa elimine toxinele
Pe langa tratamentul si regimul recomandate de medicul curant in cazul unei afectiuni a ficatului, dieta cu suc de morcovi, ridiche neagra, sfecla rosie si ceaiuri medicinale ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu spune ca de mare ajutor intr-un regim pentru hepatici poate fi si gutuia, chiar sub forma de sirop sau dulceata, precum si lamaile consumate zilnic, morcovii si ridichile negre.
Cele mai frecvente afectiuni hepato-biliare sunt hepatitele cronice, dischineziile biliare si litiaza biliara. Simptomele generale se manifesta prin astenie, anxietate, dureri in partea dreapta a abdomenului, balonari si senzatie de greata. In cazul dischineziilor sau al calculilor biliari, survin dureri insistente in umarul drept. Sucul de dovleac sau sucul de ridiche neagra faciliteaza eliminarea secretiilor de fiere.
Hepatita cu virus A are un potential de contaminare crescut. Este boala neglijentei si a igienei precare, denumita boala mainilor murdare. Rar se transmite prin intermediul apei sau al alimentelor. Hepatitele cu virusuri de tip B, C, D patrund in organism prin injectii sau transfuzii.
Fitoterapia vine in ajutorul acestei categorii de bolnavi. Plantele medicinale cele mai eficiente sunt: afinul, anghinarea, armurariul, menta, lemnul dulce, leurda, papadia, turita mare, mesteacanul, galbenelele, sunatoarea, angelica, coada soricelului, coada calului sau salvia. In general, din fiecare planta se prepara infuzii din 250 ml apa si o lingurita de planta maruntita.
Primele semne ale hepatitei cronice
Hepatita acuta se manifesta prin semnele specifice unei boli infectioase: icter (se coloreaza tegumentul), stare de oboseala persistenta, apetit redus, migrene, iar urina este de culoare inchisa. Pentru hepatita infectioasa sau virala tratamentul se face in spitale de specialitate.
Un tratament incorect agraveaza boala. Tratamentul naturist este esential pentru dezintoxicarea ficatului si evacuarea reziduurilor din organism. In acest sens fructele (lamai, pepene verde, prune, struguri, mere), sub forma de sucuri in prima parte a bolii, sunt benefice.
Apoi tratamentul se continua cu salate din legume, tocate marunt. Cele mai recomandate sunt guliile, morcovii, spanacul, telina, patrunjelul. Se folosesc si sucurile extrase din legume care contin celuloza: castraveti, varza, ridichi.
Sursa: Adevarul