Sucurile naturale si bauturile carbogazoase sunt la fel de daunatoare pentru smaltul dintilor

0
343

Sucul natural de fructe este recomandat pentru continutul sau bogat de vitamine, insa specialistii in sanatate orala avetizeaza asupra faptului ca acidul din aceasta bautura ataca smatul dintilor, distrugandu-l in proportie de 84%.sucul natural

Potrivit unui studiu realizat la Institutul de Sanatate Orala din New York, acidul din sucul natural de fructe este atat de puternic incat poate dizolva aproape de tot smaltul dintilor, potrivit Daily Mail. Cercetatorii au descoperit ca efectul acestuia asupra dintilor este chiar mai puternic decat al hidrogenului peroxid, o substanta care se gaseste in produsele de albit dintii.

Pentru diminuarea efectelor, medicii recomanda folosirea paiului. Persoanele care obisnuiesc sa soarba bauturile pe o perioada mai mare de 20 de minute, prezinta un risc mai mare de eroziune, conform aceluiasi studiu.

Mai mult decat atat, un alt studiu a descoperit ca anumite sucuri de fructe reduc semnificativ efectul unor medicamente folosite in tratarea anumitor afectiuni, precum cancer, boli ale inimii sau hipertensiune. Medicii considera ca sucurile naturale impiedica medicamentele sa patrunda in fluxul sangvin, astfel ca acestea isi pierd eficienta.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.