Suedia stie sa faca bani din gunoi. Importa 800.000 de tone de gunoi in fiecare an

Suedia stie sa faca bani din gunoi. Importa 800.000 de tone de gunoi in fiecare an
Suedia stie sa faca bani din gunoi. Importa 800.000 de tone de gunoi in fiecare an

Suedia se afla printre tarile europene care recicleaza cel mai mult din ce consuma, cetatenii fiind atat de implicati in problemele de mediu incat statul este nevoit sa importe 800.000 de tone de gunoi in fiecare an, scrie The Huffington Post.

20% din termoficarea Suediei provine din arderea deseurilor, iar peste 250.000 de locuinte sunt alimentate cu energie electrica din aceeasi sursa. Din moment ce majoritatea deseurilor sunt reciclate, statul suedez este nevoit sa importe gunoi pentru a alimenta necesarul de gunoi pentru ardere.

Gospodariile suedeze recicleaza majoritatea deseurilor, numai 4% din ce ramane ajungand in depozitele de deseuri. Suedia a facut obligatoriu pentru locuinte sa se separe reciclabilele de guno, iar producatorii ajuta gestionarea materiei reziduale.

Prin contrast, americanii recicleaza numai 34% din deseuri, conform Agentiei Pentru Protectia Mediului din Statele Unite, si peste jumatate din deseurile gospodariilor americane ajung in gropi de gunoi, in total 136 de milioane de tone.

Facilitatile de ardere a gunoiului din Statele Unite pot gestiona numai o mica parte din deseuri, iar majoritatea rezidurilor arse ajung in depozite pentru gunoaie.

Un studiu arata ca americanii arunca aproape jumatate din mancare, risipa care ajunge la o suma totala de 165 de miliarde de dolari pe an.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente