Sulfina Barbu: Marea Debarasare nu este suficienta pentru a atinge tinta de reciclare a tarii noastre

Marea Debarasare functioneaza, insa nu este suficienta pentru a atinge tinta de reciclare a tarii noastre, si anume 4kg pe cap de locuitor, a declarat pentru REALITATEA.NET Sulfina Barbu. marea debarasare

Ministrul Mediului propus de catre guvernul Negoita a precizat ca este necesara introducerea unor mecanisme suplimentare prin care sa atingem aceasta cifra.

Romania nu este singurul membru UE care nu poate atinge tinta de recicalare a DEEE-urilor, inca sapte state fiind in aceeasi situatie.

Sulfina Barbu a subliniat ca reciclarea este o problema complexa care tine si de cetatean, de implicarea lui. “Poate autoritatea locala sa ofere un sistem de colectare bine pus la punct, dar daca cetateanul prefera ca masina de spalat veche sau frigiderul vechi sa nu il duca la colectare, nu ai cum sa il obligi sa faca asta”, a mentionat Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a mai spus ca trebuie gandit un mecanism care sa il incurajeze pe om sa apeleze la reciclare.

“Ministerul Mediului nu poate face nimic singur, de aceea trebuie sa apeleze la dialog cu toti – presa, asociatiile de mediu (…) Acesta este reprosul la adresa ministerului”, a precizat Sulfina.

Aceasta a subliniat ca sunt proiecte de succes la nivel local de care nu stie nimeni si care nu sunt valorificate si de altii, ce ar putea sa fie ridicate la nivel national.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente