Sunt stresat deci exist?

In societatea moderna stresul si aerul se lupta pentru suprematie.
stres_11041441.jpg
Stresul determina eliminarea hormonilor care conduc la vasoconstrictie si diminueaza circulatia sangelui, nu doar psihicul ne este afectat ci si fizicul, o inima stresata lucreaza mai greu, respiratia se accelereaza, pulsul creste, iar digestia se incetineste.
Principalele surse ale stresului sunt factorul timp, controlul, aspectul fizic, sanatatea, prietenii si viata sociala. Stresul nu tine cont de varsta, religie sau orientare sexuala, cu toate acestea persoanele mai active sunt afectate de stari de stres continue, spre deosebire de persoanele calme si echilibrate. Efectele stresului nu sunt numai negative, psihologii au descoperit eustresul, stresul pozitiv care ne motiveaza, ne ofera o tensiune interioara placuta, ne conduce actiunile spre atingerea scopurilor. Exista insa posibilitatea ca emotiile aparute in astfel de situatii sa fie atat de puternice incat sa lase organismului nostru urme precum cele ale unui eveniment negativ.

Corpul ne arata semne ale stresului prin tensiune musculara, gura uscata, greata, palpitatii, ameteala, palme transpirate. Psihicul nostru resimte disconfortul prin anxietatea, iratibilitate, depresie, sentimentul de insecuritate, plans, sentimete de vina, dificultatea de a lua decizii, lapsus, incapacitatea de concentrare s.a.m.d.

Putem insa sa invatam sa ne gestionam stresul, controlandu-ne felul in care reactionam in situatii mai dificile, ne putem relaxa prin respiratie, putem face o cura cu magneziu, ne putem opri gadurile negative sau ne putem inconjura de persoane mai calme si mai echilibrate. Oricare ar fi metoda noastra de deconectare trebuie sa ne impunem sa depasim etapele negative si agitate din viata, daca stresul este inamicul atunci el trebuie tinut sub control.

Cunoasteti-va stresul si conduceti-va spre relaxare! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *