Sursele eoliene scad valoarea locuintelor

Nimeni nu mai vrea sa cumpere proprietatile care se afla in apropierea centralelor eoliene considerate inestetice si zgomotoase
turbine eoliene
Cetatenii englezi care au casele construite langa “fermele” eoliene se plang ca pretul acestora scade din cauza zgomotului provenit de la turbine.

Proprietatile a mii de englezi care locuiesc in apropierea unei “ferme” eoliene isi pierd iremediabil valoarea, conform cotidianului britanic “The Telegraph”.

O casa care costa 170.000 de euro inainte ca o centrala eoliana sa fie construita in apropiere, acum nu mai are nicio valoare. Nimeni nu vrea sa o mai cumpere. Turbinele gigantice confera peisajului un aspect dezagreabil, iar zgomotul pe care il produc este infernal.

Cei care locuiesc in preajma unei astfel de ferme se plang ca nu pot dormi noaptea si ca sunt nevoiti sa se mute la rude deoarece nu mai suporta zgomotul.

Guvernul britanic intentioneaza ca in urmatorii ani sa construiasca 7.000 de “ferme” eoliene pentru a atinge tintele in ceea ce priveste productia de energie alternativa.

Plangerile impotriva zgomotului, ilegale

In plus, ministrii au de gand sa limiteze dreptul legal al celor care se plang din cauza zgomotului. Jane Davis s-a confruntat cu aceasta situatie, de aceea a lansat o campanie la nivel national impotriva constructiilor de “ferme” eoliene zgomotoase.

“Pentru oamenii care traiesc langa astfel de turbine eoliene, atat acum, cat si in viitor, va fi un dezastru”, a spus aceasta. “Foarte multi dintre cetatenii vizati au muncit intreaga viata sa agoniseasca ceva si isi vad deodata proprietatile fara nicio valoare”, a mai spus Jane Davis.

Agentii imobiliari locali stiu ca proprietatea familiei Davis valora 170.000 de euro inainte ca “ferma” eoliana sa fie construita, in 2006. Casa este acum iremediabil afectata pentru ca nimeni nu mai vrea sa o cumpere.

Anglia va avea cea mai mare “ferma” eoliana din Europa

Una dintre cele mai mari “ferme” eoliene din Europa va fi construita langa localitatea scotiana Avington. Aceasta va asigura energia necesara pentru 320.000 de locuinte. In Avington vor fi puse in functiune 152 de turbine gigantice. Sursa eoliana este privita ca o solutie viabila la inlocuirea energiei obtinute din surse neregenerabile.

Totusi aceasta nu este lipsita de constroverse avand in vedere poluarea fonica pe care o creeaza. In plus, multi dintre ecologisti atrag atentia ca turbinele eoliene indeparteaza animalele si pasarile acolo unde aceastea sunt plantate.
Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente