Sute de cereri pentru defrisari, in Petrosani

Primaria Municipiului Petrosani se confrunta cu o avalansa de cereri pentru defrisarea arborilor seculari din diferite zone ale orasului. Responsabilii de mediu spun ca, daca ar da curs solicitarilor, municipiul ar ramane intr-o luna de zile fara niciun singur arbore.

In doar o saptamana, la Serviciul pentru Administrarea Domeniului Public (SADPP) din cadrul Primariei Petrosani s-au primit aproximativ 100 de cereri pentru defrisarea arborilor, majoritatea seculari, ce ar putea reprezenta un ipotetic pericol pentru populatie sau gospodarii.

Isteria localnicilor a fost provocata de un arbore secular care s-a rupt din cauza greutatii zapezii, in cel mai mare parc din Petrosani. „Este cu adevarat o isterie provocata artificial din discutii cum ca s-a intamplat in Bucuresti, in alte orase de au cazut copacii peste oameni. Aici situatia este alta, suprafetele arboricole sunt atent verificate de noi”, declara Ion Dobre, sef SADPP.

Inspectorii Serviciului Administrarea Domeniului Public Petrosani primesc in fiecare zi solicitari de la localnici pentru a defrisa copaci seculari si au contabilizate peste 500 de cereri, iar multe nici macar nu sunt argumentate. „Eu nu sunt de acord cu defrisarea in masa, iar multe solicitari de la populatie sunt nejustificate. Vin sa ne ceara sa taiem copacii sanatosi cu varsta pe care nici eu nu o ating doar pentru ca le intra frunzele in bucatarie cand bate vantul, ori pentru ca-i intra insectele in casa. Nu se poate asa ceva, defrisarile le facem doar unde este cazul si se justifica. Am mai fasonat acolo unde era nevoie, dar nu poti rade un copac secular pentru ca asa vrea cineva”, mai declara Dobre.

La cele 500 de petitii pentru defrisari inregistrate la municipalitate se mai adauga alte cateva sute, dar care au fost verbale si nu sunt regasite in inscrisurile oficiale. Potrivit directorului SADPP, daca cererile cetatenilor ar fi onorate pana la ultima, in maximum o luna de zile municipiul Petrosani ar ramane de la un capat la altul fara un singur arbore ornamental.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *