Sute de hectare de padure – cartate de voluntarii clujeni

Sute de hectare de padure – cartate de voluntarii clujeni
Sute de hectare de padure – cartate de voluntarii clujeni

Asociatia non-guvernamentala TerraMont Carpati, in parteneriat cu Consiliul Judetean Cluj, a organizat simbata, 8 iunie, o actiune de cartare a padurilor de pe teritoriul judetului Cluj, aceasta activitate fiind parte integranta a unui proiect national care s-a desfasurat concomitent pe teritoriul altor patru judete, respectiv Brasov, Covasna, Prahova si Satu Mare. Logistica a fost asigurata de asociatia CERT Transilvania.

Scopul acestei actiuni il reprezinta continuarea activitatilor de cartare a padurilor din Romania, cu implicarea activa a societatii civile, in vederea completarii inventarului online al taierilor de paduri de pe teritoriul tarii noastre. Totodata, se urmareste cresterea gradului de constientizare a populatiei cu privire la taierile ilegale si iresponsabile de paduri, in paralel cu aducerea acestora in atentia autoritatilor competente.

„Consider ca atit aceasta initiativa, in sine, cit si implicarea noastra in vederea derularii ei cu succes, sint mai mult decit binevenite in contextul taierilor masive de paduri care au avut loc in ultimii ani atit in judetul nostru, cit si pe teritoriul celorlalte judete. Necesitatea existentei unei baze de date nationale care sa cuprinda toate zonele in care s-au facut taieri de paduri este mai mult decit evidenta in demersul de identificare a acelor zone, care necesita interventii de urgenta pentru impadurire”, subliniaza presedintele CJ, Horea Uioreanu.

Precizam ca, in urma acestei actiuni, se va realiza un sistem online, care poate fi actualizat periodic, prin care autoritatile cu rol in protectia mediului vor putea monitoriza in amanunt starea padurilor din Romania. Potrivit organizatorilor, s-a reusit cartarea aproape in intregime a zonei Apusenilor, respectiv in zonele Somesul Rece, Maguri-Racatau, Poiana Horii, Belis, Giurcuta, Doda Pilii, Calineasa si Marisel. La actiune au participat peste 15 voluntari, carora li s-au alaturat angajati ai administratiei judetene, primariei Marisel, Inspectoratului Judetean de Politie, precum si ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente