Taierea padurilor, oful primarilor gorjeni

Taierea padurilor, oful primarilor gorjeni
Taierea padurilor, oful primarilor gorjeni

Primarul comunei Godinesti, Gheorghe Corbeanu, i-a solicitat, vineri, in cadrul unei sedinte, prefectului judetului Gorj, Alin Vacaru, sa intervina la ministrul Padurilor cu un memoriu vis-a-vis de problema taierilor fostelor paduri comunale din zona pe care o reprezinta. Edilul se teme ca defrisarile masive sa nu duca la alunecari de teren in timp, insa mai sunt si alti primari din Gorj nemultumiti de aceste situatii.

Primarul de la Godinesti, Gheorghe Corbeanu, s-a dovedit a fi foarte nemultumit de actuala legislatie in vigoare, conform careia nu se pot face documentatii pe titluri de proprietate. Acesta este si motivul pentru care i-a solicitat in mod direct prefectului Alin Vacaru sa ii inainteze un memoriu ministrului delegat al Apelor, Padurilor si Pisciculturilor, pentru a se lua masuri in ceea ce priveste defrisarea masiva a padurilor.

Asta, cu atat mai mult ca sunt taiate hectare intregi de salcami ce fac parte din fostele paduri comunale, de catre reprezentantii Ocolului Silvic Motru si nu se planteaza puieti. Edilul din Godinesti vrea sa evite alunecarile de teren rezultate in urma defrisarilor, dar si distrugerea terenurilor aflate in proprietatea localnicilor din comuna prin traseul pe care il urmeaza lemnul taiat. „Supararea mea vine in urma supararii cetatenilor din comuna Godinesti pentru ca Ocolul Silvic Motru taie pomi si profita de Legea 165. Pe perioada acesteia, nu se pot face documentatii pentru titluri de proprietate. Au marcat fostele paduri comunale care sunt in jurul satelor si le taie in ras, in special specia salcam despre care spun dansii ca peste 25 de ani se taie in ras. Nu se planteaza niciun puiet. Salcamul, spun dansii, se regenereaza. Problema este ca, prin contractele pe care le incheie cu privatii pentru aceste taieri, nu se specifica rampa unde sunt trase lemnele si traseul pana la rampa”, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godinesti. Si alti primari din Gorj, precum cel al comunei Bustuchin, Ion Ciocea, si-au manifestat nemultumirea cu privire la legislatia in vigoare.

Alin Vacaru: „Voi sta de vorba cu directorul Ocolului Silvic Motru!”

Prefectul de Gorj, Alin Vacaru, a precizat ca va purta discutii si cu directorul ocolului Silvic Motru, pentru a afla care este situatia din zona Godinesti si pentru a gasi solutii. „Acum am discutat doar cu primarul. Voi sta de vorba si cu directorul Ocolului Silvic Motru, pentru a gasi cele mai bune solutii”, a precizat prefectul judetului Gorj, Alin Vacaru. Si in cadrul sedintei de instruire a presedintilor Comitetelor pentru Situatii de Urgenta Gorj s-a ridicat aceasta problema.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente