Interes pentru rezervele de carbune ale CE Oltenia

Interes pentru rezervele de carbune ale CE Oltenia
Interes pentru rezervele de carbune ale CE Oltenia

Desi procesul de listare al CE Oltenia este in grafic, managerul companiei, Laurentiu Ciurel a declarat ca este posibil ca acest lucru sa nu aiba loc in luna iunie, asa cum se preconiza, ci in toamna. Aceasta amanare ar putea fi cauzata de faptul ca pentru a putea participa la listarea pe bursa, CE Oltenia mai are nevoie de prezentarea unei evaluari asupra rezervelor de carbune existente.

La un post de televiziune, seful CE Oltenia a prezentat stadiul in care se afla compania cu privire la listarea pe bursa, eveniment anuntat pentru luna iunie. Comparativ cu celelalte companii programate pentru a fi si ele listate odata cu CE Oltenia, societatea din Oltenia este in grafic dupa cum a spus Ciurel, insa in ciuda acestei situatii, un singur lucru ar putea pune in pericol aceasta participare, respectiv prezentarea unei evaluari asupra rezervelor de carbune dupa cum au solicitat brokerii. „Ne-au solicitat brokerii sa prezentam celor interesati de achizitia actiunilor, ceva care sa dea credibilitate. Aici trebuie aratat ca rezerve exista, ca exista sursa de energie, carbunele, ca sunt termocentralele, evaluarea trebuind a se face de catre persoane calificate.

Noi spunem ca avem rezerve de carbune de 400 milioane de tone si trebuie certificate de o firma specializata. Datorita unor ramasite legislative, acest gen de informatii intrau in categoria celor clasificate, acum insa exista sateliti si se poate vedea totul … straturile de carbune, pana si excavatorul”, a explicat Ciurel. In urma demersurilor initiate, din punct de vedere legislativ s-a reusit desecretizarea acestor informatii, urmand a se trece la realizarea pasilor in vederea evaluarii rezervelor.

Ciurel a mai precizat faptul ca ar fi trebuit pentru a se putea participa la listarea din iunie sa se realizeze evaluarea rezervelor de carbune in 45 de zile, insa firmele specializate au precizat ca trebuie sa aiba la dispozitie intre 60-90 de zile. „Speram ca pana la toamna sa convingem eventualii cumparatori de actiuni de la CE Oltenia ca nu este o afacere proasta. Ne vom adresa corporatiilor, fondurilor de investitii, persoanelor fizice dar si proprii salariati pot cumpara actiuni”, a mai spus Ciurel, referitor la adresabilitatea si persoanele interesate sa participe la listarea pe bursa a CE Oltenia.

Cum evaluarea inseamna automat selectarea unei firme specializate, adica timp, Laurentiu Ciurel a precizat ca este posibil sa se ajunga la amanarea procesului de listare pentru CE Oltenia, incat acesta sa fi realizat in toamna lui 2014. Intrebat ce se va intampla cu banii obtinuti in urma listarii pe bursa a aportului de capital de 15 %, Ciurel nu a spus decat ca se bazeaza pe declaratiile facute de fostul ministru al Energiei, Constantin Nita, respectiv ca banii vor ramane in companie. Partea rea a situatiei este aceea ca Nita nu mai este la Energie, asa ca ramane de vazut care sunt planurile noului ministru Razvan Nicolescu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente