Tantarii ucisi, cainii vagabonzi pe strazi

Firma care se ocupa de deratizarea orasului a primit un cadou frumos: o prelungire de contract pana in 2014. Societatea care se ocupa de cainii vagabonzi nu a avut acelasi noroc, iar contractul nu i-a fost prelungit, fiind motiv de scandal in consiliu.tantarii ucisi

Contractul dintre primarie si firma care ocupa de ecarisaj, SC DANYFLOR SRL, a fost incheiat in luna iulie 2006, urmand sa expire in luna august a anului viitor. Contractul are insa o clauza care prevede ca intelegerea dintre parti poate fi prelungita cu jumatate din perioada contractuala. Singura conditie este ca acest lucru sa se intample cu un an inainte de expirarea contractului. Aceeasi situatie este si in cazul firmei SC DERATON SRL, care se ocupa de deratizare si de dezinsectie. Clauzele prevad ca intelegerile pot fi prelungite si nu ca acest lucru este obligatoriu, dar primaria a venit in fata consilierilor cu propunerea de prelungire a contractelor.

Unul da, altul ba
In sedinta de aseara, reprezentantii primariei au avut parte de o surpriza de proportii. Situatia celor doua firme era identica, dar alesii au decis sa prelungeasca intelegerile numai pentru firma care se ocupa de deratizare, in timp ce prelungirea pentru hingherii de la Danyflor a fost respinsa. Adrian Orza a “negrit” de suparare cand a vazut situatia.
“Sunt situatii identice, la daunatori si la caini. Un contract s-a prelungit, altul nu. Mi s-a spus ca de vina este comportamentul contractantului. E ciudat ca doua lucruri similare se trateaza diferit”, a spus Orza.
Acesta a mai spus ca, in ciuda faptului ca nu a fost prelungit contractul pentru Danyflor, momentan activitatea de adunare a cainilor vagabonzi de pe strazi nu va fi afectata. “Inainte cu un an de expirare se poate veni cu prelungirea. Asa se face, juridic. Nu este nicio tragedie ca nu s-a prelungit”, a mai spus Orza.

Directorul de la Mediu refuza sa dea explicatii
Clauza de prelungire automata este prevazuta in contract, dar reprezentantii primariei nu au dat explicatii pentru necesitatea prelungirii in defavoarea organizarii unei licitatii. Cel mai in masura sa faca acest lucru este seful Directiei de Mediu, Vasile Ciupa. Acesta a refuzat sa dea vreo explicatie.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente