Tantarul modificat genetic, care inoculeaza un vaccin atunci cand inteapa, a fost creat de japonezi

Tantarul modificat genetic, care atunci cand inteapa inoculeaza omului un vaccin, a fost realizat de cercetatorii japonezi care cred ca „vaccinatorii zburatori” ar putea fi folositi ca o noua modalitate de a combate malaria, informeaza The Telegraph.tantarul modificat genetic

Noua abordare a japonezilor are ca obiectiv glandele salivare ale tantarului anofel. Cercetatorii japonezi au proiectat o insecta care sa produca o proteina naturala de vaccin in saliva cu care injecteaza sangele omului atunci cand inteapa. „Tantarul prototip” al japonezilor poarta un vaccin impotriva Leishmaniozei, o alta boala cu potential fatal raspandita de insecte. Infectia poate cauza febra, rani si scadere in greutate, iar daca nu e tratata poate distruge ficatul si splina. In cadrul testelor, soarecii intepati de insectele cercetatorilor au generat anticorpi impotriva Leishmaniei, demonstrand ca au fost imunizati.

Potrivit cercetatorilor, expunerea continua la intepaturi mentine niveluri ridicate de imunitate pentru intreaga viata. Cercetarea oamenilor de stiinta de la Jichi Medical University din Shimotsuki, Japonia, a fost publicata in Insect Molecular Biology.

Realizarea japonezilor nu poate fi aplicata inca pentru tratarea malariei, deoarece un vaccin eficient impotriva acestei boli nu a fost inca descoperit. Aceasta metoda de raspandire a vaccinului ar putea pune probleme etice, daca va fi aplicata, deoarece implica distribuirea in masa a vaccinului fara a obtine aprobarea pacientilor.

In fiecare an malaria afecteaza 250 de milioane de persoane in lume si provoaca aproximativ un milion de decese. Boala este cauzata de un parazit unicelular raspandit de tantarul anofel.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *