Targu-Mures: Pavaje „naturale” in Cetatea medievala din Sighisoara

0
349

Materialele folosite de contructori la refacerea pavajelor de pe 13 strazi din din Sighisoara sunt naturale, tocmai pentru a ppstra specificul medieval al zonei. pavaje naturale

Proiectul de refacere a esteticii pavajelor din Cetatea Medievala are o valoare de peste 4,6 milioane de lei, iar materialele folosite de constructori sunt naturale, respectiv piatra de rau, bucati de granit si lespezi de bazalt. In timpul executiei constructorii evita folosirea elementelor prefabricate din beton, tocmai pentru a pastra specificul medieval al zonei. De asemenea, bucatile din pavajul existent care se inscriu in cerintele noului proiect sunt refolosite.

Incepand de anul trecut au intrat in reabilitare pavajele strazilor Tamplarilor, Cojocarilor, Cositorarilor, Manastirii, Bastionului, Turnului, Stradela Cetatii, Scolii, Scarii, Zidul Cetatii, Portii, Muzeului si Piata Cetatii.

Din anul 2008 a inceput implemntarea unui proiect privind iluminatul arhitectural, care a fost definitivat in acest an. Astfel, obiectivele turistice si valorile arhitecturale ale Cetatii din Sighisoara vor fi astfel iluminate ecologic, valoarea proiectului depasind 2,1 milioane de lei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.