Targujienii colecteaza selectiv! Dovada o face cantitatea mare de deseuri

Targujienii colecteaza selectiv! Dovada o face cantitatea mare de deseuri
Targujienii colecteaza selectiv! Dovada o face cantitatea mare de deseuri

Targujienii colecteaza selectiv! Dovada o face cantitatea mare de deseuri ridicata de reprezentantii societatii de salubrizare, in primele doua luni ale anului, in acest context urmand a fi finalizate lucrarile la cele 20 de platforme destinate colectarii selective. In aceste conditii, Municipiul Targu-Jiu participa la cea de-a doua editie a competitiei nationale „Orasul Reciclarii”.

Autoritatile locale pun accentul pe calitatea mediului inconjurator, motiv pentru care in acest an vor continua lucrarile pentru finalizarea celor 20 de platforme pentru deseuri, proiect ce se ridica la suma de 700 de mii de euro. Echipele societatii de salubrizare Polaris vor face campanii de promovare a ideii de colectare selectiva a deseurilor, in perioada urmatoare, prin colaborare cu asociatiile de proprietari, dar si cu unitatile scolare. „Vom incepe din nou acele campanii sa mergem din poarta in poarta, la cei cu sacul galben, deoarece mai avem situatii in care oamenii folosesc acest sac galben pentru a arunca resturile de prin curte si nu inteleg ca acel sac galben a fost dat pentru a strange gunoiul selectiv. Vom merge la asociatii de proprietari si vom incerca sa punem echipe la diferite platforme din oras in asa fel incat oamenii cand vin sa arunce gunoiul, acel reprezentant al firmei noastre sa stea langa el sa ii explice cum se procedeaza. Vom face campanii atat cu asociatii de proprietari, cat si cu unitatile de invatamant. Punem un accent foarte mare pe reciclare. Punem accent pe un mediu curat si pe reciclare. Drept urmare, in perioada urmatoare vom incepe deja construirea urmatoarelor 20 de platforme pe care le-a inceput anul trecut. Este vorba despre acel proiect mare care se ridica la aproximativ 700 de mii de euro”, a declarat Luis Popa, directorul societatii Polaris.

40 de tone de deseuri colectate in primele doua luni ale anului

Deja s-au facut raportarile privind colectarea selectiva pentru primele doua luni ale anului. In acest moment, Municipiul Targu-Jiu lupta din nou pentru titlul de „Orasul reciclarii”. Competitia a debutat in ianuarie si se va desfasura pana la jumatatea anului. Anul trecut, Municipiul Targu-Jiu a fost premiat la categoria „Trambitare”, fiind printre orasele care s-au implicat cel mai mult in comunicarea proiectului catre populatie. „Au fost facute raportarile pe primele doua luni ale anului. S-au colectat 40 de tone de deseuri. Concursul se va derula pana in luna iunie a acestui an. Eu zic ca merge bine. In acest concurs este foarte importanta atat cantitatea colectata, dar si modul in care deseurile sunt depuse in containerele selective. Adica deseurile nu trebuie amestecate. Este un punctaj foarte mare pe calitatea colectarii selective din cadrul acestui concurs”, a spus seful Serviciului de Gospodarire Comunala Targu-Jiu, Ionut Jilaveanu. Potrivit conducerii societatii Polaris, in ianuarie si februarie s-au colectat 40 de tone de gunoi. Anul trecut s-au strans aproximativ 400 de tone de deseuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *