Tasuleasa Social si Leoni au croit poteca spre o noua arie naturala protejata

Tasuleasa Social si Leoni au croit poteca spre o noua arie naturala protejata
Tasuleasa Social si Leoni au croit poteca spre o noua arie naturala protejata

Padurea amenajata de Asociatia Tasuleasa Social pentru studierea naturii din interior, asa-numita Padure Pedagogica, in care mii de adolescenti au invatat de la copaci seculari si vietuitoare ascunse privirii omului, si-a mai dezvaluit o carare, care va ghida pasii altor mii de tineri.
Poteca Pedagogica a fost croita pe muntele Tasuleasa de pe raza comunei Tiha Bargaului, sambata, de voluntari ai asociatiei, ajutati de 33 de angajati ai Leoni Bistrita. Cu o lungime de aproximativ 2 kilometri, poteca va fi deschisa tuturor, asigurand accesul intr-o noua arie naturala protejata: muntele Tasuleasa.

„Valoare pedagogica a acestei arii protejate poate fi inteleasa pe trei niveluri: forestier (singura padure matura pe o raza de 10 kilometri, cu arbori cu varste de peste 200 de ani), avi-faunistic (prezenta exemplarelor de lup, caprior, ras, cerb si chiar exemplare de barza neagra, o pasare de talie foarte mare) si istoric (in toate cele patru puncte cardinale ale muntelui aflandu-se buncare care dateaza din Primul Razboi Mondial)”, potrivit unui comunicat al Tasuleasa Social.

Poteca a fost amenjata cu acordul Primariei Tiha Bargaului, pentru a proteja habitatele specifice zonei, in acelasi timp creandu-se un nou punct de atractie turistica.

„Asociatia Tasuleasa Social isi dezvolta de 14 ani activitatea la poalele muntelui Tasuleasa, de la care isi trage si numele. Muntele Tasuleasa, proprietate a comunei Tiha Bargaului, este emblematic pentru activitatea asociatiei, deoarece Tasuleasa Social isi desfasoara activitatea cu precadere in domeniul educatiei de mediu si protejarii naturii, promovarii voluntariatului si spiritului civic. Pentru toate aceste domenii de activitate, cadrul natural din proximitatea campusului asociatiei are o valoarea deosebita, in special din punct de vedere pedagogic – educatia despre natura fiind cel mai bine inteleasa atunci cand tinerilor li se ofera ocazia de a vedea natura neatinsa de influenta omului”, precizeaza Tasuleasa Social.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente