Tataneasa, o planta valoroasa in componenta gradinilor organice

Tataneasa, fertilizator natural

Tataneasa este o planta valoroasa in componenta gradinilor organice, deoarece creste viguroasa si poate servi sub diferite forme ca hrana altor plante. Dupa ce sunt extrasi cu ajutorul radacinilor adanci, nutrientii din sol sunt depozitati in frunze. De aceea, plantele sunt folosite adesea in gradina ca strat protector sau ca ingrasamant pentru tomate sau alte tipuri de plante.
Maceratul din frunzele de tataneasa se foloseste si ca insecticid si ingrasamant lichid, pentru culturile de legume. De obicei, acest tip de ingrasamant verde este indicat pentru legumele iubitoare de potasiu, insa tataneasa ajuta gradina si prin adaugarea in sol a unor minerale precum azotul sau fosfatul. Florile de tataneasa sunt de culoare rosie-violacee, uneori roz-alba, si infloresc in lunile mai-august. Odata ce le veti introduce in gradina dumneavoastra, veti avea posiblitatea sa recoltati frunzele de mai multe ori pe parcursul sezonului de crestere, data fiind caracteristica lor de a se regenera cu rapiditate.

Va propunem in cele ce urmeaza o reteta simpla prin care sa obtineti ingrasamant pe baza de tataneasa pentru plante:
Se culege un brat de plante proaspete, se pun intr-o galeata, se aseaza peste ele o greutate si se acopera cu apa. Vasul se aco-pera si se lasa 4-5 saptamani, pana ce tataneasa putrezeste. Apoi, se strecoara si din aceasta solutie se dilueaza 1/3 de cana in 4 litri de apa. Se stropesc frunzele sau se toarna in jurul plantelor din gradina.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente