Taxa de acces in Delta ar putea include si o taxa de salubrizare

0
404
Un nou pas în realizarea Strategiei Deltei Dunării: Banca Mondială a prezentat raportul de diagnostic
Taxa de acces in Delta ar putea include si o taxa de salubrizare

Taxa de acces in Delta Dunarii, care acum este de 10 RON, va include o taxa de salubrizare ce va fi utilizata pentru colectarea deseurilor din Delta. Deocamdata nu se cunoaste exact care va fi valoarea noii taxe de acces.
„Daca vom reusi sa includem in acest tarif salubrizarea, pentru ca statul nu poate face activitati de prestari servicii, este posibil ca taxa de acces sa fie mai mare”, a spus directorul executiv al ARBDD, Cornelia Benea.
In ceea ce priveste institutia care va percepe taxa de acces in Delta, inca exista controverse intre Administratia Rezervatiei si Consiliul Judetean Tulcea.
„Ca arie protejata, adminis-tra-torul Deltei este, dupa legislatia in vigoare, Administratia Rezer-va-tiei Biosferei, acesta avand dreptul sa instituie un tarif pentru biletele de intrare, care este un mod foarte normal si foarte corect de abordare. Pe de alta parte, exista un act normativ care este Legea Rezervatiei si care, intr-un articol, spune ca activi-ta-tile economice care se desfasoara in Delta Dunarii si care se auto-rizeaza de catre Administratia Rezervatiei trebuie sa fie auto-rizate si de catre Consiliul Jude-tean”, spune guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.
Disputele pe tema taxei de acces in Delta Dunarii sunt vechi, aceasta fiind revendicata atat de Consiliul Judetean Tulcea cat si de Administratia Rezervatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.