Adoptiile de caini, descurajate la Arad de o taxa de 90 lei. Cat plateste Primaria pentru ingrijire

0
333
Portariuc se hârâie cu ADOR: „Mai am încă şase luni pentru a-mi respecta promisiunea”
Adoptiile de caini, descurajate la Arad de o taxa de 90 lei. Cat plateste Primaria pentru ingrijire

Adoptiile de caini par sa fie incurajate doar de asociatiile de protectia animalelor, la Arad. Pentru a lua acasa un patruped abandonat aflat in Adapostul canin al orasului, trebuie sa platesti o taxa de circa 90 de lei.

 In aceste conditii, nu e de mirare ca aradenii sunt descurajati sa adopte, iar cifrele o dovedesc. Adapsotul detinut de Gospodarirea Comunala, o societate a Primariei, e mereu plin. Astazi, acolo erau 240 de caini, iar capacitatea centrului este de 250 de patrupede.

Directorul Gospodaririi Comunale, Constantin Morostes, spune ca doar puii pot fi adoptati gratis, insa aceia sunt prea putini. “Avem costuri mari cu intretinerea cainilor adulti, nu putem sa-i dam pe nimic. Costa hrana, apa, ingrijirea, medicatia”, afirma Morostes.

Media adoptiilor este de numai 20 de patrupede pe luna, interesul fiind doar pentru pui si mai rar pentru cainii de peste sase luni. Astfel, existenta taxei nu contribuie, de fapt, cu nimic la intretinerea centrului, ba s-ar putea spune ca dimpotriva. Asta pentru ca Primaria aloca lunar Adapostului canin 32.000 de lei, ceea ce inseamna un cost de 130 de lei cu fiecare animal.

Pentru a face loc altor caini adunati de pe strazi, 25 dintre ei sunt eutanasiati lunar, reprezentantii centrului sustinand ca este vorba doar despre cei batrani sau bolnavi. Alti 50 sunt lasati liberi pe strazi, dupa ce ar fi fost sterilizati si deparazitati.

Cei interesati trebuie sa stie ca pot adopta caini de rasa, precum Rotweilleri, Cockeri, Husky, ciobanesti sau caini de vanatoare, care au fost abandonati de stapani. Poate si pentru ca la recuperarea lor se plateste o alta taxa, de 62 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.