Creierul are un comportament aparte atunci cand vine vorba de tot ce inseamna trairi intense negative

0
343
Creierul are un comportament aparte atunci când vine vorba de tot ce înseamnă trăiri intense negative
Creierul are un comportament aparte atunci cand vine vorba de tot ce inseamna trairi intense negative

Fie ca suntem nervosi sau stresati, creierul are un comportament aparte atunci cand vine vorba de tot ce inseamna trairi intense negative.

Creierul se ocupa de interactiunea cu mediul. In faza de invatare, memoram informatii sau moduri de abordare a unor situatii noi. Apoi aplicam ceea ce am invatat.

Ne propunem sa personalizam, sa demonstram, sa ne adaptam comportamentul. Cand facem asta, vom aveam o noua experienta.

Cand traim acea experienta noua, cand suntem in mijlocul ei si folosim toate cele 5 simturi, iar informatiile de la simturi se duc catre creier, prin cele 5 cai diferite, atunci neuronii se grupeaza si forteaza creierul sa elibereze substante chimice. In momentul im care avem un sentiment nou, inseamna ca avem o experienta noua. Sentimentele si emotiile sunt produsul final al experientelor. Tineti minte: cunoasterea este pentru minte, experienta este pentru corp.

Nu e suficient sa traim experienta o singura data. Trebuie sa fim capabili sa o repetam. Iar cand incepem sa o repetam foarte constienti, atunci experienta devine o parte a modului nostru de a fi.

Modul nostru de a fi este o suma de abilitati, reactii emotionale, comportamente, conditionari acumulate de-a lungul timpului, ce sunt declansate in situatii cunoscute, fara a le mai trece prin filtrul constiintei.

Cel mai banal exemplu e cand mergi pe un drum cunoscut si te intrebi cum ai ajuns la capat, desi ai fost cu mintea in alta parte. Daca repetam experienta de multe ori, ea este stocata in sistemul subconstient, numit sistemul „a fi”.

Din momentul in care ne simtim asa cum gandim, incepem sa gandim in modul in care ne simtim, iar creierul emite si mai multe substante chimice care reiau ciclul simt cum gandesc, gandesc cum simt.

Acest ciclu, in care gandul devine sentiment si sentimentul gand, produce o stare de a fi in care nu putem gandi mai bine decat ne simtim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.