TEGA ofera premii pentru colectarea selectiva

TEGA ofera premii pentru colectarea selectiva
TEGA ofera premii pentru colectarea selectiva

Locuitorii vor primi calendare si bilete de tombola odata cu urmatoarea factura

Societatea de salubrizare Tega SA doreste sa familiarizeze cat mai multi locuitori cu colectarea selectiva, astfel ca a lansat o tombola prin care mesajul „Convingeti-va ca deseurile au valoare!” sa ajunga la cat mai multi oameni. Tombola a fost lansata pentru perioada 3 februarie – 2 mai 2014 si cuprinde mai multe premii menite sa motiveze populatia, astfel incat aceasta sa acorde o cat mai mare atentie colectarii selective.

„Fiecare cetatean care are contract cu Tega va primi, la urmatoarea factura, cate un Calendar pe 2014 cu mesajul colectarii selective si cu un talon de tombola. Credem ca fie si prin faptul ca respectivul Calendar va fi folosit, vom aduce o schimbare de mentalitate in timp, in ideea ca omul, vazand zilnic sau periodic mesajul, va face ceva in directia colectarii selective”, ne-a declarat directorul Tega, Tóth-Birtan Csaba.

Potrivit acestuia, tombola se adreseaza persoanelor fizice cu domiciliul in judetul Covasna, care au contracte valabile de colectare si transport al deseurilor menajere (mai pe scurt, contract cu Tega). Pentru a fi considerat valid, un talon de participare trebuie sa contina numarul de serie din talonul de participare care corespunde cu numarul castigator extras la data extragerii, urmand ca premiile sa fie primite, in mod evident, in urma extragerii.

In ceea ce priveste premiile tombolei, acestea sunt trei la numar, iar primul consta in gratuitate de un an la factura de salubrizare si recipient interior pentru colectare selectiva, in vreme ce al doilea si al treilea ofera gratuitate pentru un an si respectiv o jumatate de an la factura de salubrizare. Tombola a fost gandita pe cinci zone – prima este cea a municipiului Sfantu Gheorghe, iar celelalte patru cuprind restul localitatilor in care Tega are contracte de salubrizare.

„Am vrut sa evitam situatiile in care avem mai multi castigatori dintr-o singura zona si niciunul din alta, astfel ca am conceput tombola separat pentru fiecare zona”, a mai spus Tóth. Organizatorii au subliniat faptul ca nu vor acorda contravaloarea in bani a premiilor, iar taloanele de participare castigatoare nu sunt transmisibile. Lista numerelor castigatoare va fi publicata pe site-ul tega.ro, incepand cu data de 6 aprilie 2014.

Referindu-se la colectarea selectiva, Tóth-Birtan Csaba a spus ca aceasta este tot mai buna de la an la an, cetatenii obisnuindu-se cu ideea, mai ales ca au avantaje – scadere din pretul la factura. Tóth a mai spus ca cea mai buna colectare este cea la deseuri electrice si electrocasnice, urmata de hartie si sticla. Pe de alta parte, colectarea la plastic si PET-uri e mai slaba, si asta din cauza ca au aparut cateva firme care aduna aceste deseuri, furandu-le inclusiv din containerele Tega, amplasate in orase si sate in mod special.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente