Telefonia mobila va deveni mai verde prin reducerea consumului de energie al operatorilor

Operatorii de telefonie mobil? ar putea mic?ora considerabil costurile cu energia electric?, economisind mai mult de 550 milioane dolari.
Operatorii de telefonie mobila ar putea micsora considerabil costurile cu energia electrica, economisind mai mult de 550 milioane dolari.
Operatorii de telefonie mobila ar putea micsora considerabil costurile cu energia electrica, economisind mai mult de 550 milioane dolari.

Operatorii de telefonie mobila ar putea micsora considerabil costurile cu energia electrica, economisind mai mult de 550 milioane dolari. Studiile de performanta retelelor realizate de Arieso, arata ca ceea ce este in minus in buzunarul operatorilor se reflecta si in mediu.

Conform spuselor lui Mike Flanagan, 3.5 miliarde kWh sunt consumati degeaba in generarea de semnale si semnalizari in zone cu cerinte de trafic mic la momente cu densitate foarte mica de trafic. Acest consum de energie electrica aduce in atmosfera 1.9 milioane tone de CO2 sau echivalent cu 478.000 de automobile pe strazi. „Operatorii au investit foarte mult in infrastructura in mediile urbane pentru a putea transporta traficul. Dar in momentele de pauza cand traficul este minim de exemplu noaptea sau devreme dimineata aceste statii nu servesc un trafic considerabil. De aceea ar fi o idee buna sa le oprim, economisim banii si in acelasi timp micsoram amprenta de carbon a companiei.”

Flanagan spune „noi intelegem” ca energia conteaza pentru majoritatea operatorilor. „Bariera sta in capacitatea operatorilor de a decide cand sa inchida sistemele. Exista o lipsa de incredere in randul operatoriilor in ceea ce priveste capacitatea de predictie a traficului.” Retelele ce se pot optimiza automat joaca un rol important in economisirea energiei dar „dificultatea apare in economisirea energiei fara a afecta utilizatorii, ceea ce pe moment nu se poate,” spune Flanagan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *