Hunedoara promoveaza trasee mai putin cunoscute aflate in „creierii” muntilor

Activit??ile proiectului se vor desf??ura în zona barajului de acumulare de la Gura Apei, pân? pe Vârful Gugu, ?i au ca obiective principale informarea turistic?, dar ?i recondi?ionarea unei stâne tradi?ionale.
Activitatile proiectului se vor desfasura in zona barajului de acumulare de la Gura Apei, pana pe Varful Gugu, si au ca obiective principale informarea turistica, dar si reconditionarea unei stane traditionale.
Activitatile proiectului se vor desfasura in zona barajului de acumulare de la Gura Apei, pana pe Varful Gugu, si au ca obiective principale informarea turistica, dar si reconditionarea unei stane traditionale.

Un ONG din Arad, impreuna cu mai multi parteneri si din judetul Hunedoara promoveaza in fata amatorilor de drumetii trasee mai putin cunoscute aflate in „creierii” muntilor

Traseul spre Varful Gugu din Muntii Retezat va fi reintrodus in circuitul turistic prin implementarea unui proiect derulat de un ONG din Arad.

Activitatile proiectului se vor desfasura in zona barajului de acumulare de la Gura Apei, pana pe Varful Gugu, si au ca obiective principale informarea turistica, dar si reconditionarea unei stane traditionale. Aceasta va fi restaurata prin desfasurarea a trei tabere tematice de voluntariat, organizate consecutiv, incepand cu 14 iulie 2011. In acest proiect sunt implicate mai multe institutii si entitati din tara si din judetul Hunedoara, printre ele numarandu-se Administratia Parcului National Retezat (APNR), Alternativa Educationala Waldorf Simeria sau Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Orastie.

Stana si tabere tematice

Reprezentantii ONG-ului din Arad, impreuna cu partenerii lor in acest proiect au montat deja trei panouri informative cu privire la geografia, flora si fauna prezente, dar si cu legenda Varfului Gugu, precum si cu reguli ce tin de APNR. „Asociatia noastra si-a propus sa disperseze fluxul turistic orientat cu preponderenta in Retezat pe intrarea Carnic – cabana Pietrele – refugiul Gentiana, spre zona centrala a masivului, pe la intrarea cabana Gura Zlata (Raul Mare) – Baraj Gura Apei, propunand traseul de acces spre Varful Gugu care incepe de la Lacul de Acumulare Gura Apei“, a afirmat Marius Orban, presedintele ONG-ului din Arad. Acesta mai spune ca undeva, la o altitudine de 1.600 de metri, intr-un loc foarte salbatic, reprezentantii ONG-ului si partenerii lor in acest proiect, vor restaura o stana traditionala cu materiale ecologice, pe viitor aceasta urmand sa serveasca drept centru de informare turistica si refugiu pentru cei care vor strabate acest traseu deosebit de izolat.

Toate echipamentele care vor fi necesare la amenajarea taberelor tematice ce vor trebui organizate, precum si materialele de constructii pentru refugiu sau uneltele necesare, vor trebui carate in spate de grupele de voluntari implicate in proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *