Numarul de producatori certificati in agricultura ecologica la Cluj a crescut

ing. Grigore Onaciu
Pentru a obtine in parametri ecologici un produs este necesar sa se armonizeze intreg sistemul de filiera animala cu cel vegetal

Agricultura ecologica a devenit tot mai atractiva pentru operatorii economici. Potrivit datelor oferite de catre Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj anul acesta 142 de producatori economici au fost autorizati in cadrul agriculturii ecologice.

Anul trecut au fost certificati ecologic doar 54 de producatori in agricultura ecologica, iar in urma inspectiei tehnice din acest an au mai fost autorizati doi procesatori si doi comercianti de produse ecologice.

“Agricultura ecologica presupune conditii si inspectii speciale de verificare a activitatii agricultorilor, de-a nu utiliza ingrasaminte chimice, pesticide si alte criterii specifice prevazute in contract”, a precizat ing. Grigore Onaciu, directorul DADR Cluj.

Acesta a adaugat ca pentru a obtine in parametri ecologici un produs este necesar sa se armonizeze intreg sistemul de filiera animala cu cel vegetal.

Evolutia suprafetelor pentru produsele bio a crescut in acest an. Grigore Onaciu considera ca agricultura ecologica este atractiva pentru agricultori datorita subventiei motivante oferite acestora. Un proiect pentru o suprafata de 0,3-5 hectare poate fi subventionat cu 1.500 de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente