Teoria incalzirii globale

SCHIMBARILE CLIMATICE – Pamintul nu se incalzeste din cauza influentei solare
Teoria potrivit careia incalzirea globala este cauzata de razele soarelui si de alte influente cosmice care afecteaza perdeaua terestra de nori este falsa. Schimbarile climatice, ale caror efecte devastatoare isi fac deja simtita prezenta, sint cauzate de gazele cu efect de sera, produse de activitatile umane.

Un studiu international publicat vineri arata ca cei care considera ca incalzirea globala nu este produsa de om gresesc. Cercetatorii au adus in sprijinul afirmatiei mai multe seturi de dovezi care arata ca nu exista nici o legatura intre intensitatea razelor cosmice (mai ales a celor solare) si perdeaua de nori care inconjoara Pamintul.

DOCUMENTAR. Totul a pornit anul trecut de la documentarul “The Great Global Warming Swindle” (“Marea escrocherie a incalziri globale”), difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4. Programul sugera ca fenomenul schimbarilor climatice este produs de o scadere inregistrata in ultimele sute de ani a intensitatii razelor cosmice care ajung pe planeta. Consecinta acesteia ar fi o scadere a “numarului” de nori de joasa altitudine, fapt ce a permis ca mai multa caldura solara sa ajunga pe Pamint, incalzindu-l si producind acest fenomen al schimbarilor climatice. Documentarul sugera chiar ca si alte planete “au” incalzire globala.

Studiul publicat vineri de Institutul Britanic pentru Fizica arata cum cercetatori de la Universitatile Lancaster si Durham au incercat vreme de un an sa gaseasca o legatura intre razele cosmice ionizate si producerea norilor de joasa altitudine. Savantii au folosit date provenite de la International Satellite Cloud Climatology Project. Observatiile au aratat ca subtierea paturii de nori de deasupra Pamintului nu are nici o legatura cu intensitatea razelor cosmice. Nu se produce nici un fel de schimbari in stratul de nori, desi intensitatea razelor cosmice creste sau scade cu regularitate de mai multe ori pe parcursul unei luni calendaristice.

EXEMPLU. In 1989, deasupra regiunii canadiene Quebec a avut loc o adevarata furtuna magnetica datorata razelor cosmice, insa stratul de nori nu s-a modificat in nici un fel. Profesorii Terry Sloan de la Universitatea Lancaster si Arnold Wolfendale de la Universitatea Durham au scris in studiu: “Nu s-a putut gasi nici o legatura intre grosimea stratului de nori de joasa altitudine si rata razelor cosmice ionizate”.

0,74 grade
Potrivit Wikipedia, incalzirea globala este cresterea continua a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a apei oceanelor, constatata in ultimul secol si jumatate. Temperatura medie a aerului in apropierea suprafetei Pamintului a crescut in ultimul secol cu 0,74. Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei afirma ca “cea mai mare parte a cresterii temperaturii medii in a doua jumatatea a secolului al XX-lea se datoreaza probabil cresterii concentratiei gazelor cu efect de sera, de provenienta antropica”. Incalzirea globala determina cresterea nivelului marii, extreme climatice, topirea ghetarilor si disparitia a numeroase specii.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente