Teorii si zvonuri despre moartea in masa a delfinilor

0
265

Nick Tomlinson, marinarul ambarcatiunii de pescuit Lenter Rose ,nu a simtit nimic de acest fel in cei 35 de ani de cand lucreaza in apele coastei Cornish.

Sunt obisnuit cu zgomotele acoase de armele mari militare dar asta a fost ceva diferit:poc,poc,poc,foarte aproape,foarte tare. Vibratiile au trecut prin barca si mi-au ajuns pana in maduva spinarii.Intreaga barca se zguduia.”

In timp ce barca lui Tomlinson se zguduia la 12 mile in larg, o adevarata drama se petrecea in micul golf de langa Falmouth. In jur de 70 de delfini s-au indreptat subit spre linia coastei si cateva zeci au ramas prinsi in namol. Salvatorii au incercat sa tina speriatele mamifere ude acoperindu-le cu panze umede si cu alge marine. Au ajutat o parte sa se intoarca in larg dar 26 au pierit in apele putin adanci ale golfului. Cercetatorii au ramas socati de intamplare, cel mai mare dezastru din ultimii ani.Mai multe astfel de intamplari se intampla fregvent in alte parti ale lumii. In UK numarul acestor tip de intamplari s-au dublat si au ajuns la peste 700 in ultimii 10ani. Dar in general aceste cazuri sunt puse pe seama animalelor care raman prinse in plasele de pescuit si de regula implica numai indivizi separati sau grupuri foarte mici.

In urmatoarele saptamani oamenii de stiinta de la Societatea zoologica din Londra vor incerca sa stabileasca cu precizie cauzele acestei intamplari. Guvernul le-a dat fonduri extra pentru ai ajuta sa rezolve misterul.

Dar intre timp in Cornwall zvonurile zboara fiind alimentate de experiente precum cea a lui Nick Tomlinson. Au fost delfinii terorizati de vreo explozie? A reusit sonarul vaselor sa le vorbeasca?Este vorba de testarea unui echipament militar secret?

Sursa: The guardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.