Cadavrele a mii de iepuri sunt utilizate la alimentarea cazanelor unei termocentrale din centrul Suediei, spre groaza unei parti a populatiei, care se declara “oripilata” de aceasta latura “intunecata” a energiei obtinute din surse regenerabile. Numai in capitala Stockholm sunt “recoltati” anual intre 3.000 si 6.000 de iepuri, sacrificati ca daunatori, pentru protectia parcurilor si spatiilor verzi.iepuri

Bietele rozatoare nu fac parte din fauna specifica Suediei si, neavand inamici naturali, se inmultesc cu rapiditatea proverbiala a speciei lor. In fiecare an, la inceputul sezonului rece, municipalitatile suedeze angajeaza vanatori pentru a extermina iepurii prin impuscare. O data impuscate, animalele sunt lasate sa inghete, fiind apoi adunate si puse la pastrare.

Atunci cand se strang suficient de multi iepuri, o firma specializata ii transforma in biocombustibil pe care apoi il livreaza termocentralei Karlsroga, care incalzeste locuintele. Leo Virta, directorul Konvex, compania care aduna iepurii morti, a declarat pentru BBC ca firma sa a dezvoltat o noua metoda de procesare a ramasitelor si dejectiilor animale gratie unei finantari UE, ca parte a proiectului european Biomal.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here