Termocentrala Turceni a ramas fara aviz de mediu

0
606
Europa, sub furia apelor
Europa, sub furia apelor
Termocentrala Turceni a ramas fara aviz de mediu
Termocentrala Turceni a ramas fara aviz de mediu

Autorizatia de mediu pentru functionarea Termocentralei de la Turceni a expirat la finele anului trecut. Conducerea unitatii a trimis cererea de autorizare la organele emitente. Pana la obtinerea noilor avize, vor avea loc controale ale organelor de mediu pentru a vedea daca unitatea se conformeaza cerintelor de mediu.

Noile modificari aduse de directivele de mediu a lasat Termocentrala de la Turceni fara aviz de mediu. In cadrul termocentralei a fost necesara aplicarea unei noi tehnologii pentru evacuarea deseurilor de zgura si cenusa in stare lichida, dar si a emisiilor de poluanti in atmosfera. Autorizatia de mediu emisa in trecut de catre Agentia pentru Protectia Mediului de la Craiova a expirat la 31 decembrie 2012. Conducerea de la Turceni a depus in luna noiembrie 2012 documentatia necesara pentru obtinerea autorizatiei de mediu. Echipe mixte ale autoritatilor responsabile cu factorii de mediu vor face controale la Turceni pentru a vedea daca termocentrala se conformeaza normelor de mediu. “La Termocentrala Turceni a expirat autorizatia, iar acum este la inceputul procedurii de autorizare si au depus un raport de mediu. Noi analizam impreuna cu Garda de Mediu si Apele Romane, vom merge impreuna si vom verifica daca ceea ce se prezinta in documentatie corespunde cu ceea ce vom gasi acolo. In functie de asta se pot solicita completari, adaugiri sau vom vedea daca sunt neclaritati si vom stabili impreuna conditiile de autorizare”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul interimar al APM Gorj.

Conform vechii organigrame, avizul de mediu al termocentralelor il acordau inspectorii agentiei regionale APM de la Craiova. Autorizatia de mediu in cazul termocentralelor se acorda o data la 10 ani sau daca intervin modificari ale legislatiei de mediu privind conditiile de functionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.