Tigarile electronice vor fi interzise in UE

0
678
Tigarile electronice vor fi interzise in UE
Tigarile electronice vor fi interzise in UE
Tigarile electronice vor fi interzise in UE

Uniunea Europeana cauta sa interzica tigarile electronice, iar acest lucru s-ar putea intampla pana in 2017.

Oficiali de la Bruxelles au declarat ca tigarile electronice sunt periculoase pentru sanatate din mai multe motive. De exemplu, putin dintre cei care folosesc tigarile electronice stiu ce substante chimice contine lichidul pe care si-l toarna in ele si ce efecte ar putea avea asupra sanatatii lor.

Jean King, directorul Asociatiei de Cercetari Oncologice din Marea Britanie, averizeaza ca tigarile electronice nu au aceleasi standarde de siguranta ca si alte produse pe baza de nicotina (guma de mestecat si plasturi).

Una dintre substantele daunatoare pe care la contine lichidul pentru tigara electronica este glicol, un iritant pentru caile respiratorii. De asemenea, analizele de laborator au aratat prezenta in lichidul pus in tigara a nitrozaminei, substanta care favorizeaza aparitia cancerului.

O alta ingrijorare a oficialilor de la Bruxelles este ca tigarile electronice pot creste dependenta de nicotina si ii pot determina pe copii sa incerce tigarile normale.

Si Institutul Olandez pentru Sanatatea Publica a emis un comunicat prin care a adus la cunostiinta ca tigarile electronice sunt la fel de daunatoare ca si tigarile normale, dau dependenta si contin substante toxice pentru organismul uman.

Tigarile electronice au deja fost interzise deja in tari ca Brazilia si Singapore, iar in Canada, Australia, Franta si Japonia le-au fost impuse restrictii medicale.

De asemenea, in New York a fost adoptata o masura care interzice folosirea tigarilor electronice in locurile publice, restaurante, puburi, parcuri si plaje.

Acestea fiind zise, se pare ca tigarile electronice nu o sa aiba o viata prea lunga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.