Tigrii siberieni, rapusi de o boala ciudata

0
536

O epidemie misterioasa ameninta specia tigrului siberian cu disparitia.tigrii siberieni

Boala le distruge felinelor abilitatea de a vana si le face mai periculoase pentru oameni, avertizeaza cotidianul „The Guardian”. In urma cu cateva saptamani, autoritatile ruse au fost nevoite sa omoare o tigroaica din estul indepartat al Rusiei. Felina avea zece ani, era cunoscuta sub numele de Galya, si a fost cel de-al patrulea animal din aceasta specie doborat in ultimele zece luni.

Autoritatile pentru conservarea mediului si protejarea animalelor au luat urma tigroaicei cu ajutorul unei zgarde cu semnal radio. Din informatiile specialistilor, tigroaica intrase in contact cu un mascul din aceeasi specie, suspectat ca ar avea misterioasa boala care-l impiedica sa vaneze. „Este posibil sa fim martorii unei epidemii in randul populatiei de tigrii siberieni”, a declarat Dale Miquelle, directorul Societatii pentru conservarea vietii salbatice din Rusia.

Cu cateva zile inainte sa fie ucisa, tigroaica Galya si-a abandonat puii abia nascuti si s-a aventurat in orasul Terney, in cautare de hrana. „Felina si-a pierdut frica de oameni. In mod normal, tigrii siberieni nu se lasa niciodata observati”, a explicat Miquelle. Rezultatele necropsiei au aratat ca tractul digestiv al tigroaicei era gol. De la o greutate normala de 140 de kilograme, Galya ajunsese la numai 91 de kilograme.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.