Timisenii care vor o „casa verde” primesc bani de la Guvern

0
455
Panouri solare
Panouri solare

Autoritatile locale si nationale devin din ce in ce mai interesate de energiile regenerabile. Dupa ce Primaria Timisoara a anuntat ca ii va scuti in continuare de impozit pe timisorenii care decid sa se indrepte catre surse nepoluante de producere a electricitatii si caldurii, Prefectura Timis anunta ca Programul „Casa Verde” va continua si in acest an.

Anul trecut, in judetul Timis, la Agentia de Mediu au fost depuse 518 cereri de la cetatenii care au solicitat sume nerambursabile care sa vina in completare la finantarea instalarii unor sisteme care utilizeaza energie regenerabila, 400 dintre acestea fiind aprobate.
Prin Programul „Casa Verde” Guvernul ofera fonduri nerambursabile de pana la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare, 8.000 de lei pentru instalarea de pompe de caldura si pana la 6.000 de lei pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti si alte resturi si deseuri vegetale. In total, prin acest program, doar in judetul Timis au fost acordate fonduri in valoare de 2.464.000 lei, a anuntat prefectul judetului Timis, Mircea Bacala.
„Scopul acestui program este imbunatatirea aerului, apei si solului”, a mai afirmat reprezentantul Guvernului in teritoriu.
Bacala a precizat ca Programul „Casa Verde” va continua si in acest an, cererile de finantare putand fi depuse la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara de la 1 iunie, documentatia necesara fiind afisata pe site-ul institutiei, la adresa www.arpmv5.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.