Timisoara: Deseuri reciclabile la un loc cu gunoiul menajer colectat de la firme

Deseuri reciclabile la un loc cu gunoiul menajer colectat de la firme

Inspectorii Serviciului Salubrizare din cadrul Primariei au facut recent o serie verificari privind modul de precolectare si colectare a deseurilor menajere si reciclabile de la populatie si de la agenti economici de catre RETIM.

„Verificarile s-au desfasurat la fata locului pe mai multe trasee de colectare din cartiere, constatandu-se ca, in general, populatia si agentii economici precolecteaza separat deseurile menajere de cele reciclabile, acolo unde s-a implementat sistemul de colectare duala. S-au constatat insa si cazuri in care asociatii de proprietari/locatari, precum si agenti economici nu precolecteaza separat deseurile menajere de cele reciclabile. in aceste cazuri, au fost somati utilizatorii in vederea luarii masurilor de precolectare separata a deseurilor menajere de cele reciclabile”, a precizat viceprimarul Sorin Grindeanu.

Referitor la modul de colectare a deseurilor menajere si reciclabile de catre RETIM, vicele spune ca „s-a constatat ca acesta respecta zilele de colectare prevazute in graficele de colectare si, in general, colectarea deseurilor se realizeaza separat cu doua autocompactoare. Pe unul dintre trasee, s-a constatat ca operatorul colecteaza de la unii agentii economici mari producatori de deseuri in acelasi autocompactor atat deseuri menajere, cat si reciclabile”.

Operatorul de salubrizare a fost atentionat sa respecte prevederile Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timisoara, altfel va fi sanctionat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente