Bistrita-Nasaud: Vrei sa faci impaduriri? Romsilva ofera gratuit 60.000 de puieti!

0
402
Direc?ia Silvic? Sibiu planteaz?
Direcţia Silvică Sibiu plantează
Bistrita-Nasaud: Vrei sa faci impaduriri? Romsilva ofera gratuit 60.000 de puieti!

Persoanele care au in proprietate paduri si vor sa planteze puieti, ii pot primi gratuit din partea Directiei Silvice Bistrita-Nasaud. Acestia sunt oferiti atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice care vor sa impadureasca suprafetele pe care le au.
Luna Padurii este sarbatorita in acest an printr-un program amplu de impaduriri. Acestea vor fi incepute in scurt timp, imediat dupa ce se va topi zapada si solul va fi uscat.

“Noi suntem pregatiti si cred ca in cateva zile vom putea incepe aceste impaduriri. Este important ca zapada sa fie topita”, a declarat Gheorghe Ivan, directorul Directiei Silvice Bistrita-Nasaud.

Prima faza a impaduririlor va fi facuta la padurile de stat, iar apoi la padurile cu care Romsilva are contract, urmand zonele dinafara fondului forestier. In cadrul acestor impaduriri sunt vizate si regiunile care au fost afectate anul trecut de incendii.

Gheorghe Ivan a anuntat ca Directia Silvica Bistrita-Nasaud poate oferi pentru impadurile din acest an aproximativ 60.000 de puieti. Acestia vor fi oferiti atat persoanelor fizice, cat si scolilor sau parohiilor care doresc sa faca impaduriri.

“Directia Silvica este dispusa sa sponsorizeze cu puieti proprietarii de paduri care doresc sa-si impadureasca suprafetele de teren pe care le au”, a declarat acesta.

In judet exista aproximativ 1922 km patrati de fond forestier, ceea ce inseamna ca 35 de procente din suprafata judetului este acoperita de paduri.

Pentru impaduririle din acest an se estimeaza ca vor fi folositi aproximativ 410.000 de puieti, o buna parte dintre acestia vor fi plantati de catre Tasuleasa Social si elevi din scolile bistritene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.