Timp de cateva decenii un indian a impadurit 550 de hectare

0
386
Timp de câteva decenii un indian a împ?durit 550 de hectare
Timp de câteva decenii un indian a împădurit 550 de hectare
Timp de cateva decenii un indian a impadurit 550 de hectare
Timp de cateva decenii un indian a impadurit 550 de hectare

Indianul Jadav Payeng care face parte dintr-o comunitate tribala si-a dorit sa tranforme o zona sterpa, in habitat pentru animale mici si pasari. Astfel el a impadurit 550 de hectare, pe parcursul a catorva decenii, incepand cu anul 1979.

Indianul a demarat acest proiect personal, dupa ce in 1979 in regiunea Assam din India au avut loc inundatii, in urma carora vegetatia a fost distrusa, solul a fost erodat, iar animalele au murit, habitatul lor fiind distrus. Inteleptii din comunitatea tribala l-au sfatuit pe tanarul indian ca singura solutie era reconstruirea padurii distruse. Acestia i-au dat cativa puieti de bambus si l-au rugat sa ii planteze.

Indianul Payeng a gandit si un sistem de irigare a puietilor plantati. El a instalat o platforma cu vase de pamant gaurite, plasate deasupra fiecarui puiet. Apa se acumula in aceste vase si picura pe plantele sadite. Astfel timp de 34 de ani vegetatia s-a dezvoltat in regiunea aflata in apropiere de raul Brahmaputra. Indianul a plantat zilnic bambusi si alte plante obisnuite ale zonei, dar in ultimii 15 ani a introdus si specii mai valoroase, cum ar fi tecul. A fost nevoie sa imbunatateasca si calitatea solului, iar pentru acest lucru a adus termite, furnici si rame, informeaza Al Jazeera, preluata de totb.ro.

Astazi habitatul intins pe 550 de hectare creat de indian gazduieste numeroase specii, precum rinoceri, elefanti si tigri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.