Tineretului, un scandal politic

SPATIUL VERDE – Videanu il acuza pe Mihalache
Scandalul legat de distrugerea Parcului Tineretului, dupa modelul Bordei, capata conotatii politice. Primarul general, Adriean Videanu, a acuzat ieri PSD ca a gestionat aceasta afacere imobiliara.

In urma cu trei saptamini, Jurnalul National descoperea o noua Constanda, de data asta a Parcului Tineretului, in persoana Marioarei Micsunescu. Ea a obtinut un schimb de terenuri cu Primaria Capitalei, primind peste 20.000 de metri patrati pe spatiul verde. Tunul imobiliar a fost dat cu ajutorul unei decizii irevocabile, date de aceeasi judecatoare Camelia Spranceana, care a decis transformarea Parcului Bordei intr-un cartier rezidential.

Ieri, edilul-sef al Capitalei a declarat ca terenul din Tineretului a fost dat din domeniul public al statului pe vremea cind la Primaria Sectorului 4 era primar Vasile Mihalache – PSD, iar la municipalitate seful comisiei juridice era Doru Giugula, fost consilier PSD, actual candidat la Sectorul 3.

„30.000 de metri patrati din Parcul Tineretului au fost dati ilegal. La 20.09.2003, Primaria Sectorului 4 a solicitat Consiliului General sa-i transfere terenul. Pe 22.01.2004, Hotarirea nr. 4 a Consiliului i-a transferat primarului Mihalache 30.000 de mp din spatiul verde. Toti cei care au semnat expunerea de motive erau din PSD, in frunte cu Doru Giugula. Mihalache nici n-a asteptat ca hotarirea sa fie aprobata de consilieri, pentru ca se baza pe sprijinul lor. El a atribuit terenul la sfirsitul anului 2003, inainte ca alesii locali sa aprobe”, a spus Videanu.

MODELUL BORDEI. Subiectul a revenit in actualitate in momentul in care Curtea de Apel Bucuresti a dat o decizie definitiva si irevocabila, prin care Marioara Micsunescu, proprietar a 20.107 metri patrati de teren in inima Parcului Tineretului, primeste la schimb o suprafata identica la marginea acestuia. Cazul este copiat dupa cel al Parcului Bordei. Hotarirea judecatoreasca a fost data de aceeasi Camelia Spranceana. Decizia a fost pronuntata cu numai trei zile inainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda sa construiasca in Bordei.

In urma cu doua saptamini, hotarirea Curtii de Apel a fost discutata de consilierii generali, care intr-un final au respins schimbul de terenuri. Interesant a fost ca de data aceasta alesii locali ai PD-L au insistat ca problema Parcului Tineretului sa fie chiar supusa votarii, chiar daca nu mai era un numar suficient de consilieri in sala de sedinte. In final, li s-a facut pe plac, toti alesii PDL votind pentru schimbul de terenuri, ca si la Constanda.


IN GRABA

„Mihalache a atribuit terenul din Parcul Tineretului la sfirsitul anului 2003, inainte ca alesii locali sa aprobe”
AdrieanVideanu – primarul general al Capitalei

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente