Tismana risca sa ramana fara investitia de 3,5 milioane de euro pentru construirea vestitei microhidrocentrale

Companiile din sectorul tehnologiilor energetice, pot aplica in programul EU Gateway
Tismana risca sa ramana fara investitia de 3,5 milioane de euro pentru construirea vestitei microhidrocentrale
Tismana risca sa ramana fara investitia de 3,5 milioane de euro pentru construirea vestitei microhidrocentrale

Tismana risca sa ramana fara investitia de 3,5 milioane de euro pentru construirea vestitei microhidrocentrale. Asta din cauza faptului ca autoritatile mai au nevoie de un singur aviz pentru a da verde la inceperea constructiei microhidrocentralei de catre investitorul italian.

Primarul localitatii Tismana, Marian Slivilescu, spune ca: “realizarea investitiei pentru construirea unei microhidrocentrale cu o capacitate de 3,46 MW este in acelasi stadiu. Se asteapta avizul de la Apele Romane dar acesta intarzie sa apara. La randul lor cei de la Apele Romane pretind ca au nevoie de aviz de la Hidroelectrica iar Hidroelectrica este in insolventa”.
Edilul mentioneaza, de asemenea, ca Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectricii nu are in aceasta perioada prevazute astfel de competente, incat sa poate acorda avizul necesar. De asemenea, Slivilescu spune ca va incerca sa ia legatura cu italianul care asigura finantarea investitiei, insa crede ca respectivul va renunta la idee.

Italianul a promis ca va face demersurile necesare pentru realizarea investitiei
In urma cu doi ani, Consiliul Local si Primaria Tismana au semnat un parteneriat cu o firma din Bacau, Hidro Clear, societate ce este in asociatie cu un consortiu italian care doreste construirea unei microhidrocentrale cu o capacitate de 3,46 MW la Tismana.
In acest proiect a intrat, pentru cercetare, si Facultatea de Hidrotehnica din Bucuresti, pentru ca va fi utilizata o turbina Kaplan.
Cu ceva timp in urma primarul Slivilescu spunea: “am vorbit cu patronul italian care a venit cu un inginer specialist in domeniul hidroelectric si cu reprezentantul firmei partenere din Romania. Italianul a promis ca va continua demersurile, va face toate eforturile pentru a obtine o ultima autorizatie de la Apele Romane pentru a incepe derularea investitiei. Primaria va primi 6% din profitul inregistrat”.
Primarul a facut toate demersurile necesare pentru ca investitia sa poata fi realizabila, insa din moment ce avizul acela nu poate fi obtinut, visul de a incepe constructia la microhidrocentrala este departe de a se indeplini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *