Toamna se numara copacii

Circa 500 de arbori au fost plantati in aceasta toamna in Craiova, cei mai multi pe bulevardul Nicolae Titulescu, pe strazile Obedeanu, Calea Bucuresti si in zona Casei Stiintei si Tehnicii, au aratat reprezentantii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL).
plantare
Pe langa programul de plantari al primariei, in Banie vor fi saditi peste 1.400 de pomi in cadrul campaniei „Infrunzeste Craiova”, a Fundatiei „Gazeta de Sud”. Potrivit sefului Sectiei zone verzi, Marian Jilcu, au mai fost amenajati in aceasta toamna 3.300 de metri patrati de gazon rulou, in zona Garii, la Teatrul National „Marin Sorescu”, in sensurile giratorii etc.

„In aceasta toamna intentionam sa amenajam peste 5.000 de metri patrati cu astfel de gazon”, a spus Marian Jilcu. El sustine ca au mai fost sadite peste 20.000 de fire de gard viu, in special in cartiere, si ca tinta RAADPFL este de 60.000 pana la sosirea inghetului.

RAADPFL mai puncteaza la capitolul plantari 500 de arbusti ornamentali, 100.000 de fire de flori bienale, 6.000 de bulbi de lalele. „Mai avem in program plantarea a circa 30.000 de flori bienale si 1.500 de arbusti ornamentali”, a precizat seful Sectiei zone verzi. Activitatea poate fi desfasurata pana la primul inghet.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente