Tokes se cearta cu ministrii UDMR: Sa spuna clar: sunt pentru sau contra proiectului Rosia Montana

0
287

Vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo ii critica pe ministrii Borbely Laszlo si Kelemen Hunor despre care spune ca sunt cei care initiaza procedursa de emitere a autorizatiilor pentru proiectul aurifer de la Rosia Montana.Tokes Laszlo

Europarlamentarul UDMR Tokes Laszlo taxeaza recentele declaratii ale Comisarului European pentru mediu, Janez Potocnik, potrivit caruia interzicerea totala a tehnologiei cu cianura nu este justificata. Asta in conditiile in care Tokes s-a numarat printre initiatorii rezolutiei PE care cerea Comisiei interzicerea folosirii cianurilor. „Pozitia comisarului este discutabila atat din perspectiva spiritului Tratatului de la Lisabona, care atribuie Parlamentului European competente marite in procesul decizional al Uniunii, cat si de pe pozitiile democratiei, avand in vedere procentul de vot – 488 pentru si 48 impotriva – in cazul rezolutiei in cauza”, afirma Tokes.

Apoi, pastorul reformat trece la reprezentantii UDMR: „Avand in vedere toate acestea, sunt de neinteles demersurile Guvernului Romaniei, prin care, ignorand decizia Parlamentului European, for ales de cetatenii Uniunii, initiaza procedura de emitere a autorizatiilor in cazul minei de la Rosia Montana. Ca unul dintre initiatorii rezolutiei in Parlamentul European, cer Guvernului si ministrilor de resort sa se manifeste in mod echivoc: se angajeaza sa tina cont de decizia Parlamentului European privind interzicerea tehnologiei pe baza de cianura sau sustin deschiderea minei de la Rosia Montana? Imediat dupa alegerile prezidentiale de anul trecut, domnul presedinte Marko Bela, inainte sa fie desemnat vicepremier al Guvernului Romaniei, a declarat, ca pozitia UDMR ramane neschimbata, fiind in continuare impotriva proiectului de deschidere a minei la Rosia Montana. Avand in vedere, ca doi dintre ministrii vizati, responsabili pentru emiterea autorizatiilor sunt tocmai de la UDMR, cer in mod ferm sa se manifeste: declaratia domnului presedinte Marko Bela din decembrie anul trecut a fost o parere personala, sau exista a schimbare a pozitiei UDMR privind cazul Rosia Montana?”

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.