Tone de deseuri toxice zac in estul Ungariei, intr-un depozit abandonat

0
461
SIVECO ajuta laboratoarele sa gestioneze deseurile periculoase
Tone de deseuri toxice zac in estul Ungariei, intr-un depozit abandonat
Tone de deseuri toxice zac in estul Ungariei, intr-un depozit abandonat

Mii de containere cu deseuri toxice zac intr-un depozit abandonat din estul Ungariei. E o adevarata bomba ecologica, langa cel mai mare parc national din tara vecina.

Bomba ecologica in Ungria Sunt 10.000 de astfel de recipiente. Etichetele sunt inca vizibile si avertizeaza: in cutiile deteriorate sunt metale grele: mercur, arsenic si cadmiu. Tone intregi de gunoaie extrem de periculoase, aflate acolo de ani intregi, dar abia acum descoperite de activistii pentru mediu.
„Daca soarele evapora aceste substante sau daca izbucneste un incendiu, toxinele sunt eliberate in aer. De fapt, chiar acum pot sa fie purtate de vant pe aici”, a spus Istvan Konyhas, militant ecologist.

De atata vreme, la cat a plouat peste ele, multe substante s-au infiltrat deja in pamant.

La doar 100 de metri mai departe, incepe parcul national Hortobagy, care se intinde pe 800 de kilometri patrati. Guvernul de la Budapesta promite ca va rezolva problema.

„Guvernul ungar va decide in maximum o saptamana sa aloce 350 de milioane de forinti. E o suma suficienta pentru curatirea completa a zonei”, a spus Zoltan Illes, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Adica 1,17 milioane de euro. Potrivit estimarilor, in Ungaria exista in jur de 300 de perimetre periculoase, contaminate, unde ticaie bombe cu ceas. Trasi de maneca de ecologisti, guvernantii promit ca vor avea mai multa atentie si mai multi bani pentru mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.