Tone de gunoaie risca sa ajunga in Dunare

0
276

Dunarea este in pericol de poluare, dupa ce tone de deseuri au ajuns in aceasta dupa-amiaza sub viaductul care traverseaza Drumul National 6, la Orsova, anunta Mediafax.gunoaie la Dunare

In zona de munte a judetului Mehedinti precipitatiile au depasit azi-noapte 40 de litri pe metrul patrat, iar apa scursa de pe versanti a antrenat tone de deseuri, aducandu-le pana la intrarea in Orsova, a declarat directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor Romane Mehedinti, Adrian Draghici, potrivit sursei citate.

Panza de gunoaie care s-a format pe raul Cerna este de 150 de metri lungime si 50 de metri latime.

Ea este formata din PET-uri, deseuri menajere, gunoaie de grajd si resturi vegetale care, in urma precipitatiilor abundente, au fost aduse pe raul Cerna, cel mai probabil de la groapa de gunoi de la Baile Herculane sau de la casele riverane raului.

Draghici a mai spus ca din cauza debitului ridicat al Dunarii, de 6.400 de metri cubi pe secunda, deseurile risca sa ajunga in fluviu.

Problema deseurilor care pot polua fluviul este in gestionarea Apelor Romane Caras – Severin, iar reprezentantii institutiei au spus ca vor veni maine la Orsova pentru a lua masuri.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.