Top 5 locuri in natura aproape de Bucuresti

Top 5 locuri în natur? aproape de Bucure?ti
Top 5 locuri in natura aproape de Bucuresti
Top 5 locuri in natura aproape de Bucuresti

Iti plac excursiile spontane sau esti adepta plecarilor planificate in avans? Noi ne-am gandit sa iti dam cateva idei pentru excursii de-o zi, nu foarte departe de Bucuresti.Vei putea petrece cateva ore la soare, pe iarba, la marginea lacului, intr-o padure sau intr-un parc de aventuri.

Mogosoaia reprezinta o buna alternativa a parcurilor din Bucuresti, oferind un cadru relaxant, aproape de apa si natura. Fie ca mergi pimavara ca sa auzi cucul cantand, sau vara pentru plaja si picnic, Mogosoaia are farmec boieresc chiar si atunci cand nimeresti in toiul unei nunti.

Despre padurea Comana este posibil sa fi auzit pentru ca ea gazduieste Parcul Natural Comana si mica Delta a Neajlovului. Aici poti sa faci plimbari cu bicicleta prin padure, cu barca si caiacul pe Balta Comana, sa vizitezi Moara de Hartie sau sa parcurgi un traseu suspendat in Parcul de Aventura de la Casa Comana.

In prima duminica a lunii Mai in zona are loc Sarbatoarea Bujorului, o serbare traditionala a satului Vlad Tepes din Comuna Comana. Evenimentul este dedicat atat Bujorului de padure, specie protejata a parcului, cat si prezervarii traditiilor populare locale.

Domeniul Greaca se afla la 40 de minute de Bucuresti, de-a lungul Luncii Dunarii, la limita de sud a comunei Greaca din Giurgiu. Nu mintim daca vom descrie aceste loc drept “o oaza de relaxare”. Complexul dispune de piscina, teren de tenis, biciclete si ATV-uri. Daca te-ai relaxat prea tare, poti sa iti prelungesti sederea inchiriind oricare dintre camerele luminoase, pastelate si romantice ale conacului. Micul dejun si o ora de tenis vor fi incluse in pret.

In continuare te trimitem tot in directia Giurgiu, dar de aceasta data treci Podul Prieteniei si mergi inca 15 km pana la Ruse. Fa o plimbare prin centrul vechi al orasului si ia masa la micul restaurant cu nume vesel, situat in piata Svoboda. In apropiere de Ruse poti vizita, la Cerven, ruinele cetatii geto-dace si pestera Orlova Chuka.

Am lasat pentru sfarsit un loc de relaxare cu pretentii ridicate: o pensiune cu 5 margarete, premii de arhitectura si premiul Pensiunea anului in 2013. Te trimitem pe Valea Doftanei, pe malul lacului Paltinu, la Atra Doftana.Camerele, mascate de panta dealului, au wi-fi, vedere la lac si incalzire in pardoseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *