Top Autoturisme ecologice

0
972

Un nou clasament pe teme ecologice ne este oferit chiar de: Consiliul American pentru o Economie Bazata pe Utilizarea Eficienta a Energiei (ACEEE) a intocmit un clasament al celor mai putin poluante autoturisme din 2010.

Honda Civic este de departe cel mai ecologic model, doua dintre versiunile masinii japoneze, GX si Hybrid aflandu-se pe podium, asa cum reiese din clasamentul publicat de CNN.

Iata clasamentul dat publicitatii de curand:

1. Honda Civic GX

civic gx

Modelul Civic GX de la Honda foloseste drept combustibil gazul natural, iar acest lucru a ajutat la obtinerea locului 1 in clasamentul intocmit de Consiliul American pentru o Economie Bazata pe Utilizarea Eficienta a Energiei.

2. Prius

prius

Consumul scazut si emisiile de noxe reduse fac din Prius al doilea model ecologic in clasamentul anului 2010. Modelul este si mult mai practic deoarece are o autonomie mare si poate fi alimentat mai usor decat unul ce foloseste gaze naturale.

3. Honda Civic Hybrid

civic hibrid

Avand concurenta puternica din partea „surorii” Honda Insight, dar si a Toyotei Prius, vanzarile modelului Civic Hybrid au scazut in ultimul an. Cu toate acestea, ramane unul din cele mai populare modele hibrid de pe piata.

4. Smart ForTwo

smart

Micutul model ForTwo este economic prin „metoda traditionala”, fiind foarte mic si foarte usor. Cu doua locuri, are un motor de doar un litru.

5. Honda Insight

insight

Insight este rivalul celor de la Honda pentru Prius. Chiar daca nu este deocamdata foarte economic, este de departe mai eficienta decat majoritatea celorlalte masini de pe piata.

6. Ford Fusion/Mercury Milan Hybrids

fusion

Modelul Fusion Hybrid ofera un consum de combustibil scazut si un motor hibrid in aparenta familiara a unui sedan.

7. Toyota Yaris

yaris

Modelul sub-compact Yaris este cea mai mica si mai ieftina masina vanduta de Toyota in Statele Unite. Un model si mai mic, Toyota Scio, este asteptat sa fie lansat in curand.

8. Nissan Altima Hybrid

altima

La fel ca Ford Fusion Hybrid, modelul Altima Hybrid aduce tehnologia hibrida intr-o forma mai conservatoare.

9. Mini Cooper

mini

In orice forma de caroserie, fie cea normala sau cea extinsa, Mini Cooper este o masinuta faimoasa, usor de condus.

10. Chevrolet Cobalt XFE

cobalt

Model concentrat pe eficienta, Cobalt XFE are un motor de 2.2 litri si o cutie de viteze in 5 trepte.

11. Hyundai Accent Blue

accent

Accent Blue nu e numai un model compact si economic, ci este si una din cele mai ieftine masini noi ce pot fi cumparate.

12. Honda Fit

fit

Honda Fit se foloseste de un spatiu interior aranjat intr-un mod cat se poate ingenios, rezultand surprinzator de multe locuri de depozitare pentru o masina atat de mica.

13. Volkswagen Jetta TDI

jetta

Modelul cu motorizare diesel a Volkswagenului Jetta nu a „prins” topul 12, insa s-a clasat foarte aproape. Masinile cu motoare diesel au un consum excelent iar grupurile propulsoare din ziua de azi sunt mult mai curate.

Sursa: CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.