Topirea Groenlandei, mai grava decat „11 septembrie”

0
299

ManhattanManhattanul, sub o amenintarea mai mare decat atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni

Terorismul nu este singura amenintare pentru SUA, a spus fostul vicepresedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar „Un adevar incomod”. Aflat la Barcelona, el a avertizat ca lupta impotriva schimbarilor climatice este la fel de importanta precum lupta impotriva terorismului. Totodata, Gore a propus ca banii destinati razboiului din Irak sa fie redirectionati spre mediul ambiant, potrivit „El Mundo”.

„Daca se topeste o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decat atentatele de la 11 septembrie 2001”, a declarat ex-vicepresedintele american, dupa ce un experiment grafic a aratat cum apele ar invada New Yorkul. Pentru Al Gore, „lupta impotriva schimbarilor de clima nu este numai o chestiune politica, ci si o chestiune morala, deoarece suntem in fata unei mai provocari -pentru civilizatia noastra-„. „Daca permitem ca planeta sa sufere mari distrugeri, ne vom distruge orbeste civilizatia si viitorul copiilor nostri”, a subliniat Al Gore.

100 milioane de arbori, plantati in Spania

Gore a mai spus ca omenirea arde combustibili fosili intr-un ritm care ar putea duce la dublarea nivelelor de CO2 in mai putin de 45 de ani, ceea ce ar fi o catastrofa, potrivit comunitatii stiintifice. Ex-vicepresedintele american a participat recent la Intalnirea Internationala a Prietenilor Arborilor de la Barcelona. Cu acest prilej, el a impulsionat initiativa de a planta 100 de milioane de arbori in Spania, pentru a preintampina desertificarea. „Plantarea de copaci nu este unica solutie, dar face parte din solutia impotriva crizei climatice”, a precizat Gore.

Rock pentru planeta

La initiativa lui Al Gore, pe 7 iulie se va desfasura un megaconcert, numit „Live Earth”, cu spectacole tinute in opt orase din cinci continente, printre ele aflandu-se Tokyo, Hamburg si New York. Concertul constituie debutul unei campanii ecologice de trei ani, la care au aderat artisti cunoscuti precum James Blunt sau Jack Johnson.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.